Vormen Race - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Vormen Race’

Bewegend leren spel

Vormen Race

Deze bewegend leren oefening heet ‘Vormen Race’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen actief met vormen bezig zijn. Door de spelvorm aan te passen naar letters en cijfers kan gemakkelijk aan verschillende ontwikkeldoelen gewerkt worden.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel Taalvaardigheid:
Vormen herkennen

Benodigdheden:
Stoepkrijt
Pen en papier

Vliegtuigjes vliegen - bewegend leren voor thuis

Uitleg:

Een actief spel wat taal en vormen combineert. Vraag de kleuters om op straat een vierkant te tekenen. Daarna zetten ze 5 grote passen en tekenen daar een rondje. Vervolgens zetten ze 8 grote passen en tekenen daar een ster. En zo kun je nog wat extra vormen toevoegen. Het kunnen eventueel ook letters of cijfers zijn.

Daarna doe je een vormen-letter-cijfer race. Je zet de vormen, cijfers en letters in een bepaalde volgorde op een blaadje en leest ze één voor één voor. De kinderen rennen naar de juiste vorm/letter/cijfer.

Spel variaties:

Moeilijker: De instructie van de vormen, letters en cijfer race kun je moeilijker maken doordat je een vraag stelt en de kinderen moet naar het antwoord rennen. Bijvoorbeeld: hoeveel is 5 – 2? de kinderen rennen naar het antwoord drie.

Of: welke vorm heeft geen hoeken? De kinderen rennen naar het rondje.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.