Springlab FAQ

splash

Vraag & Antwoord

Veelgestelde vragen

Kan ik een gratis demo/proefversie krijgen?

Ben je enthousiast over de Springlab Beweegvloer, maar wil je ‘m graag eerst even in actie zien? Dat snappen wij! Je kunt dan een afspraak maken voor een gratis (virtuele) demonstratie van ca. 30 minuten. Voor zowel Springloop als Fit & Vaardig is een gratis proefversie beschikbaar. Je kunt het dan zelf 30-60 dagen uitproberen!

Heb ik technische kennis nodig?

Nee, onze beweeg oplossingen zijn zo ontworpen dat ze voor en door iedereen makkelijk te gebruiken zijn. Je kunt zonder voorbereidingstijd en met minimale begeleiding kinderen in beweging krijgen, met de digitale media van nu. De Springlab Beweegvloer komen we bij jou op locatie monteren en installeren, om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. En voor zowel de Beweegvloer, als voor Springloop en Fit & Vaardig, verzorgen we een introductietraining zodat het gebruik voor iedereen duidelijk is. Tussentijds leveren we je graag de gewenste service, hulp en ondersteuning. Alles voor die glimlach 🙂

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

De Springlab Beweegvloer (mat) heeft een oppervlakte van twee bij drie meter. Het is wenselijk om daaromheen in ieder geval nog een halve meter beschikbaar te hebben voor kinderen om in en uit het spel te kunnen stappen. De Springloop Beweegapp is ontwikkeld om buiten te spelen, maar bij slecht weer of regen kan dit natuurlijk ook binnen. Hiervoor is geen afgemeten speelruimte nodig. Fit & Vaardig kan gewoon in het klaslokaal gespeeld worden (achter de tafels en stoelen).

Voor welke leeftijd zijn de spellen?

De spellen voor de Springlab Beweegvloer zijn ontwikkeld voor de belevingswereld en ontwikkeling van dreumesen (1-2 jaar), peuters (3-4 jaar) en kleuters (4-10 jaar). De Springloop spellen zijn geschikt voor kinderen van de BSO en basisschool (4 t/m 12 jaar). Fit & Vaardig is een lesprogramma voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Wij hebben een handig overzicht gemaakt van alle spellen en voor welke leeftijd én leerdoel(en) ze ontwikkeld zijn.

Blijven de spellen uitdagend?

Alle spellen zijn ontworpen om meermaals gespeeld te worden en om telkens voldoende uitdaging te bieden. Dit doen we onder andere door verschillende niveaus aan te bieden, maar ook door dynamische content te maken waardoor iedere speelbeurt anders is. Alle spellen en spelvormen worden grondig getest, voor we ze uitbrengen op de Beweegvloer of in de Springloop app. Natuurlijk blijven we ontwikkelen en lanceren we regelmatig nieuwe spellen, zodat het onze beweeg oplossingen niet snel vervelen.

Komen er nieuwe spellen uit?

Jazeker! Op de achtergrond blijven we constant bezig met het ontwikkelen en lanceren van nieuwe spellen voor onze beweeg oplossingen. Zowel voor de Springlab Beweegvloer als tablet app Springloop. Voor Fit & Vaardig zijn er ruim 800 (!) actieve lessen beschikbaar. Meld je aan voor onze nieuwsbrief, als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe releases, features en spellen voor onze beweeg oplossingen.

Kan ik zelf ook spellen maken/bedenken?

Dat kan zeker! Voor Springloop bouwen we een open platform waar ook ruimte is voor jou (en andere partijen) om eigen content aan te bieden en spellen te maken. Voor de Beweegvloer kun je, indien gewenst, samenwerken met onze gamedesigners en programmeurs om gezamenlijk fantastische content en spellen te maken.

Hoe zit het eigenlijk met privacy?

De verwerking van klant- en persoonsgegevens bij Springlab is volledig AVG-proof. Dit betekent dat we voldoen aan alle officiële wetgevingen en regels omtrent privacy in kinderopvang en basisonderwijs. De speeldata van onze beweeg oplossingen wordt ook verwerkt en geanalyseerd ten behoeve van het meten van de beweegimpact. Dit is volledig anoniem.

Kom je er even niet uit en heb je

Hulp nodig?

Is je vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! Vul het formulier hiernaast in of bel 085 – 104 68 80.

 

Krijg je geen gehoor? Spreek een bericht in, dan bellen we zo snel mogelijk terug!

 

Ben je al klant bij Springlab? Maakt jouw organisatie, locatie of school gebruik van de Springlab Beweegvloer, Springloop Beweegapp of Fit & Vaardig? En heb je een vraag over het gebruik of de bediening daarvan? Vul ons support formulier in!

Naar onze support pagina

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op!

Wat is je naam?(Vereist)
Bijv. leerkracht groep 1-2, gymdocent, directeur
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.