De Springloop
Beweegapp

splash

Let's go, word een beweeg-BSO met..

Springloop

Springloop is dé beweegapp die kinderen met tablets in beweging brengt! Van binnen (stil)zitten, kijken en swipen, naar buiten rennen, springen en scannen! Iedere tablet wordt omgetoverd tot een toffe beweeggame, waarbij kinderen opdrachten moeten volbrengen en antwoorden moeten vinden door speciale QR-codes te vinden. Kortom: gamen én bewegen op een pedagogisch verantwoorde manier, die ook nog eens helemaal van deze tijd is.

  • De Springloop app en games zijn ontwikkeld voor kinderen van 4-8 jaar en van 8-13 jaar.
  • Alle spellen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en zijn zonder voorbereiding en begeleiding te spelen
  • Het werkt heel eenvoudig: hang de 15 scanbare stations op, download de app, pak de tablet(s) en starten maar! 

Lees hieronder meer over tablet app Springloop of bekijk hier het overzicht van onze spellen. Wil je het eerst uitproberen? Vraag dan een proefversie aan. Je kunt het dan 30 dagen gratis proberen!

Gratis proefversie

Spring Kinderopvang
"Fun en verantwoord!"

“Springloop is een innovatie op het gebied van (buiten) spelen en bewegen! Deel de kinderen op in groepjes en stuur ze met een tablet naar buiten om al rennend en springend de plaatjes te laten zoeken en scannen. De games zijn fun, pedagogisch verantwoord én ook nog eens goed getest. Een ideale manier om kinderen op de (buitenschoolse) opvang in beweging te krijgen!”

Waarom aan de slag met Springloop?

De voordelen

Kinderen zijn gemaakt om te bewegen

Bewegen én..

Buiten spelen

Buiten spelen én lekker bewegen in de frisse lucht? Een ideale combinatie! De kinderen krijgen zo veel zuurstof binnen en zijn beweeglijker. Is het echt vies weer? Dan hang je de stations gewoon binnen op!

De leermiddelen van Springlab zijn toekomstbestendig

De kracht van digitaal

Rennen en scannen

Welk kind is niet gek van de tablet? Springloop maakt slim gebruik van dit digitale middel. Kinderen gaan van zitten en swipen met de tablet, naar rennen en scannen. Zo breng je kinderen in beweging!

De leermiddelen van Springlab aan en gaan, gemak voor de leerkracht

Zonder voorbereiding

Aan en gaan

Je hebt geen voorbereidingstijd nodig om met Springloop aan de slag te gaan. Hang de stations op of laat dit de kinderen zelf doen, start een spel op de tablet(s) op en laat de kinderen rennen en scannen!

Springlab heeft een 100% glimlach-garantie

Gamen en bewegen is..

Fun

In Springloop komt gamen en bewegen samen. Dit maakt de BSO een stuk leuker voor de kinderen. Deze vorm van gamen is namelijk actief en FUN!

Bewegend leren zorgt voor een beter zelfbeeld bij kinderen

Pedagogisch..

Verantwoord

In de Springloop app komt technologie, gamification, educatie én beweging samen. De spellen sluiten aan op de ontwikkeldoelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Pedagogisch verantwoord bezig dus!

Ontwikkeld en..

Getest

Springloop is ontwikkeld in samenwerking met pedagogisch professionals, onderzoekers en kinderen. Daarnaast zijn de beweegapp en BSO-games getest op meerdere locaties van Spring Kinderopvang.

Gratis proefversie

Hoe werkt het?

Springloop startset

De Springloop startset bestaat uit een jaarlicentie met een onbeperkt aantal gebruikers, zodat de hele BSO met al haar groepen en pedagogisch medewerkers aan de slag kan met bewegen op het plein. Met deze licentie krijg je toegang tot alle Springloop games. Dit betekent dat je ook alle nieuwe spellen, die na aanschaf worden uitgebracht, kunt spelen. Daarnaast krijg je 15 kunststof (waterbestendig en duurzaam) stations, inclusief touw en klittenband om deze aan op te hangen. Dit zijn kindvriendelijke QR-codes met daarop dieren, planten, fruit, vervoersmiddelen en kledingstukken afgebeeld. De kinderen moeten deze stations scannen om de juiste antwoorden te vinden. Tablets zijn niet inbegrepen.

Ben je nieuwsgierig naar de kosten? Klik dan hier om de prijzen te bekijken.

Bekijk de prijzen

De ideale combinatie

Buiten bewegen en spelen

Wat Springloop uniek maakt, is dat het de kracht van digitale middelen combineert met buiten spelen. De buitenlucht zorgt voor extra zuurstof in de hersenen van de kinderen en bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl. Daarnaast kan de pedagogisch medewerker zelf ook even een frisse neus halen! Dit is natuurlijk niet het enige positieve effect, er zijn nog veel meer voordelen:

  • Door het vele schermgebruik, krijgen steeds meer kinderen last van bijziendheid (myopie). Gelukkig is er wat aan te doen: genoeg buiten zijn en je ogen wat meer in de verte laten kijken. Bijvoorbeeld tijdens het speuren naar Springloop stations!
  • Kinderen ontdekken de wereld door te rennen, bukken, klimmen en klauteren. Buiten hebben kinderen meer ruimte en bewegingsvrijheid en dat helpt bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden.
  • Buiten spelen, bewegen en leren is goed voor het zelfbeeld van kinderen. Kinderen nemen zelf beslissingen, ontdekken wat ze goed kunnen en wat ze leuk vinden. Dat geeft zelfvertrouwen.
  • Samen buiten spelen, dat is leuk. Kinderen rennen, bewegen en werken samen om hun doel te bereiken. Dit helpt bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. En zorgt voor plezier!
  • Buiten spelen, bewegen en leren zorgt ervoor dat kinderen worden uitgedaagd en extra worden geprikkeld, door bijvoorbeeld de omgeving. Combineer dit met de beleving van een Springloop spel en de beloning met punten en je zorgt voor extra motivatie.
Springloop tablet app Springlab