Oplossingen
voor de kinderopvang

splash

Breng de kinderopvang in..

Beweging!

Bij Springlab zetten we de aantrekkingskracht van de digitale media, zoals smartphones, tablets, laptops en (spel)computers in om kinderen in beweging te krijgen. Spelen, bewegen én ontwikkelen met de digitale mogelijkheden van nu. Wij begrijpen als geen ander waar jij als pedagogisch medewerker op of leidinggevende van een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang tegenaan loopt. Je wilt wel aan de slag met bewegend spelen, maar je weet niet zo goed waar en hoe te beginnen. De activiteiten en spellen die je tegenkomt, vragen om knip- en plakwerk en werken niet op de digitale middelen die je gebruikt of beschikbaar hebt. En met alle drukte en weinig tijd lijst het soms bijna onmogelijk om het voor elkaar te krijgen.

Gelukkig hebben wij bij Springlab ervaring met het begeleiden van professionals in de kinderopvang. Daarom delen wij onze informatie en kennis over bewegend spelen en vertellen we je graag alles over het effect en de voordelen daarvan voor kinderen tot 13 jaar. We geven je praktische tips en suggesties voor spellen en BSO activiteiten. En we adviseren je over en helpen je bij het toepassen van bewegend spelen op jouw locatie. Of dit nou binnen is, op de groep, of buiten op het plein. Samen brengen wij ‘jouw’ kinderen in beweging! Lees hieronder meer over onze interactieve Beweegvloer en beweegapp Springloop.

Bewegend spelen

Makkelijk gemaakt!

De leermiddelen van Springlab aan en gaan, gemak voor de leerkracht

Met gemak voor jou

Gemak

Onze oplossingen maken het mogelijk om te bewegen zonder voorbereidingstijd. Met gemak voor jou!

Springlab heeft een 100% glimlach-garantie

Met plezier voor de kinderen

Plezier

De spellen zorgen gegarandeerd voor een glimlach. Spelen én bewegen met plezier voor de kinderen!

De leermiddelen van Springlab zijn toekomstbestendig

Gebruik van digitale media

Toekomstproof

Maak gebruik van de digitale middelen van nu. Onze oplossingen zijn toekomstproof en maken van jou een held(in)!

Spelend leren en bewegen op het..

Kinderdagverblijf

De Springlab

Beweegvloer

De Beweegvloer is de meest complete oplossing van Springlab. De vloer creëert een interactieve belevingswereld voor dreumesen en peuters op het kinderdagverblijf. Kinderen rekken, strekken en wringen zich in de meest uitdagende bochten tijdens het spelen van één van de beweegspellen. De vloer reageert op de bewegingen van de kinderen. Dit zorgt niet alleen voor een hoge betrokkenheid en activiteit, maar vooral voor een grote glimlach op het gezicht van de kinderen.

Meer over de Beweegvloer

Spelend leren en bewegen op de..

Buitenschoolse opvang

De Springloop

Beweegapp

Springloop is de educatieve app waarmee iedere tablet wordt omgetoverd tot een beweegspel. Er zijn verschillende spellen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, waarmee ze na schooltijd bij de BSO lekker kunnen ‘rennen en scannen’. De spellen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en hebben een licht educatief tintje, zonder dat het als leren voelt. Het werkt heel eenvoudig: je hangt de 15 scanbare stations op, download de app en pakt de tablet(s). Aan en gaan!

Meer over Springloop