Beweegvloer
spellen

splash

Spellen om te bewegen en spelen op de..

Beweegvloer

Het is voor jou natuurlijk van belang dat de kinderen, naast dat zij lekker spelen en bewegen, ook blijven leren en ontwikkelen. De spellen voor de Springlab Beweegvloer zijn hiervoor ontworpen. De spellen, elementen en inhoud, sluiten naadloos aan op de vve-doelen voor kinderopvang en de SLO leerdoelen voor het basisonderwijs. In onze leerdoelenwaaier hebben wij een overzicht gemaakt van alle spellen per leeftijdsgroep, categorie en vakgebied én de kerndoelen die aan bod komen. Download de leerdoelenwaaier hier of bekijk hieronder alle Beweegvloer spellen.

Download de leerdoelenwaaier

De kinderen ontdekken verschillende woorden die passen bij de voertuigen

NIEUW: Schatkist vol voertuigen

Leeftijdsgroep: vanaf 2-3 jaar (KDV)

In dit spel ontdekken de kinderen verschillende woorden en kenmerken die passen bij voertuigen. De beweegvloer toont een schatkist met daarin speelgoed voertuigen. De kinderen kunnen kiezen met welk voertuig ze een minigame willen spelen. Gaan ze de zee op met boot, racen met raceauto of goederen bezorgen met trein? Bij elk voertuig is aandacht voor woordenschat door het benoemen van verschillende onderdelen en kenmerken van het voertuig.

Nieuwe spelvorm Flitsbanen

Flitsen met Dieren

Vak: planten en dieren
Leeftijdsgroep: vanaf groep 1/2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het herkennen en benoemen van dieren. De beweegvloer toont banen waarop de kinderen kunnen joggen op hun plaats. Wanneer ze dit doen, begint de baan te bewegen en komen er dieren aangerold. Als het dier onder het vergrootglas ligt, benoemen de kinderen welk dier het is. Het spel wordt afgewisseld met beweegopdrachten die kinderen tussendoor uit moeten voeren. De leerkracht stelt voorafgaand aan de start van het spel in hoeveel kinderen meespelen en welke categorie dieren ze gaan oefenen.

Nieuwe spelvorm Flitsbanen

Flitsen met Letters

Vak: alfabet (kerndoel 4, 5, 8, 10, 12)
Leeftijdsgroep: vanaf groep 1/2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van letters en klanken. De beweegvloer toont banen waarop de kinderen kunnen joggen op hun plaats. Wanneer ze dit doen, begint de baan te bewegen en komen er letters en klanken aangerold. Als de letter of klank onder het vergrootglas ligt, benoemen de kinderen welke letter of klank het is. Het spel wordt afgewisseld met beweegopdrachten die kinderen tussendoor uit moeten voeren. De leerkracht stelt voorafgaand aan de start van het spel in hoeveel kinderen meespelen en welke letters en klanken ze gaan oefenen.

Seizoensgame

Wi-wa-winter

Vak: seizoenen, weer (kerndoel 40, 43, 46)
Leeftijdsgroep: vanaf 2-3 jaar (KDV)

In dit spel ontdekken de kinderen verschillende kenmerken van het seizoen winter. Samen met Yasin kiezen de kinderen geschikte kleding voor in de winter. Daarna kunnen de kinderen telkens kiezen uit twee minigames. In elke minigame staat een ander element van de winter centraal, zoals het bouwen van een sneeuwpop, de eekhoorn helpen met zijn wintervoorraad en de winterboom verkennen.

Inclusief gratis Pukdans diploma!

Pukdans

Leeftijdsgroep: vanaf 2-3 jaar (KDV)

In dit spel zingen en dansen de kinderen mee met het liedje van (Uk en) Puk. De Beweegvloer toont Puk die het introductielied zingt en danst. De kinderen staan om Puk heen en zingen en dansen mee. Aan het einde van het liedje komen er twee andere Beweegvloer spellen in beeld en vraagt Puk de kinderen welk spel ze willen spelen. Beide spellen zijn geschikt voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Begin de dag met een dansje op de Beweegvloer en download het gratis Puk dansdiploma!

Download het Pukdans diploma hier!

Spelende stapjes

Vak: ontdekken, beleven
Leeftijdsgroep:
2-3 jaar (KDV)

In dit spel maken de kinderen kennis met de mogelijkheden van de beweegvloer. Er komen verschillende minigames aan bod, zoals het maken van een tangrampuzzel, het ontdekken van geluiden van verschillende boerderijdieren en het aan- en uitdoen van lampjes. De ervaring, plezier en het bewegen staat centraal in dit spel. De kinderen kunnen dus geen fouten maken.

Tellen met sprongen

Vak: rekenen, tellen
Leeftijdsgroep: groep 1-2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het tellen met verschillende sprongen. De beweegvloer toont verschillende hinkelpaden met cijfers waarover kinderen in de goede volgorde naar de overkant kunnen springen. Het spel wordt afgewisseld met opdrachten waarbij de kinderen individueel mogen stemmen op getallen waarvan zij vinden dat het in de getallenlijn past. De leerkracht stelt voorafgaand aan het spel in met welke sprongen er geoefend gaat worden.

Jouw eigen..

beweeggame?

Tel: 085 – 104 68 80
Of stuur ons een berichtje!

Heb jij ideeën voor een spel voor op onze Beweegvloer? Of mis je iets? Het product team van Springlab werkt hard aan de nieuwste games en functionaliteiten voor de Beweegvloer (app), maar staat natuurlijk altijd open voor toffe spelideeën!

Klik op de button om ons een berichtje te sturen of bel met de collega’s van het supportteam. En wie weet staat jouw eigen ‘beweeggame’ binnenkort wel op de Beweegvloer én in dit overzicht!

Neem contact op

Weetwoorden

Woorden ei/ij

Vak: Taal, Logografische spelling
Leeftijdsgroep:
groep 4 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met de spelling van woorden met ei en ij. De beweegvloer toont verschillende woorden waarbij de kinderen ieder voor zich mogen stemmen op de ei/ij waarvan ze denken dat deze in het woord hoort. De ei/ij met de meeste stemmen wordt uiteindelijk als antwoord ingevuld. Het spel wordt afgewisseld met rollende plaatjes. Hierbij moeten de kinderen plaatjes met de juiste ei of ij over de beweegvloer laten rollen, maar de plaatjes met foute ei of ij tegenhouden door erop te gaan staan.

Bekijk woordenlijst

Weetwoorden

Woorden ou/au

Vak: Taal, Logografische spelling
Leeftijdsgroep:
groep 4 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met de spelling van woorden met ou en au. De beweegvloer toont verschillende woorden waarbij de kinderen ieder voor zich mogen stemmen op de ou/au waarvan ze denken dat deze in het woord hoort. De ou/au met de meeste stemmen wordt uiteindelijk als antwoord ingevuld. Het spel wordt afgewisseld met rollende plaatjes. Hierbij moeten de kinderen plaatjes met de juiste ou of au over de beweegvloer laten rollen, maar de plaatjes met foute ou of au tegenhouden door erop te gaan staan.

Bekijk woordenlijst

Seizoensgame

Hi-ha-herfst

Vak: seizoenen, weer en klimaat
Leeftijdsgroep: 2-3 jaar (KDV)

In dit spel ontdekken de kinderen verschillende kenmerken van het seizoen herfst. Samen met Yasin kiezen de kinderen geschikte kleding voor in de herfst. Daarna kunnen de kinderen telkens kiezen uit twee minigames. In elke minigame staat een ander element van de herfst centraal, zoals het maken van een herfstpoppetje, het verzamelen van noten en zaden voor de eekhoorn en het bekijken van de grote herfstboom.

Seizoensgame

Zi-za-zomer

Vak: seizoenen, weer en klimaat
Leeftijdsgroep:
2-3 jaar (KDV)

In dit spel ontdekken de kinderen verschillende kenmerken van het seizoen zomer. Samen met het Springloop meisje Lin kiezen de kinderen geschikte kleding voor in de zomer. Daarna kunnen de kinderen telkens kiezen uit twee minigames. In elke minigame staat een ander element van de zomer centraal, zoals kamperen in de tuin, zwemmen in het zwembad, het strand opruimen en de zomerboom verkennen.

Seizoensgame

Li-la-lente

Vak: seizoenen, weer en klimaat
Leeftijdsgroep:
2-3 jaar (KDV)

In dit spel ontdekken de kinderen verschillende kenmerken van het seizoen lente. Samen met Lin kiezen de kinderen geschikte kleding voor in de lente. Daarna kunnen de kinderen telkens kiezen uit twee minigames. In elke minigame staat een ander element van de lente centraal, zoals paaseieren versieren en zoeken, het gras maaien, buitenspelen, bloemen water geven en de lenteboom verkennen.

Spel in actie zien?

Gratis demo

Ben je nieuwsgierig en zou je de Beweegvloer met een aantal van deze spellen graag ‘in actie’ willen zien? Dan nemen wij daar, tijdens een demo, graag de tijd voor! In ca. 30 minuten laten we je (via een online videoverbinding) zien hoe het werkt. Je krijgt een link toegestuurd en je kunt vanachter je bureau kijken. Alleen de koffie moet je zelf nog even pakken 😉

Demo aanvragen? Vul het formulier onderaan deze pagina in, of klik op de button hieronder om een gratis online demonstratie in te plannen!

Plan een gratis demo

Klokkijken

Vak: Rekenen, tijd
Leeftijdsgroep:
Groep 3 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het klokkijken op de analoge klok. De beweegvloer toont verschillende analoge klokken waarbij de kinderen de juiste tijd moeten zoeken. Samenwerking is hierbij belangrijk, want soms zijn er meerdere antwoorden goed. Het spel wordt afgewisseld met rollende klokken. Hierbij moeten de kinderen de juiste klokken behorende bij een tijd over de beweegvloer laten rollen, maar de foutieve klokken tegenhouden door erop te gaan staan. De leerkracht stelt voorafgaand aan het spel in met welke tijden er geoefend gaat worden.

Vrolijke vormen

Vak: Rekenen, vormen en figuren
Leeftijdsgroep:
2-3 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met het onderscheiden en benoemen van meetkundige vormen. De beweegvloer toont plaatjes waarbij de kinderen de juiste vorm moeten zoeken. Samenwerking is hierbij belangrijk, want soms zijn er meerdere antwoorden goed. Het spel wordt afgewisseld met rollende vormen. Hierbij moeten de kinderen de juiste vormen over de beweegvloer laten rollen, maar de foute vormen tegenhouden door erop te gaan staan.

 

Speurneuzen

Vak: nederlands, woordenschat
Leeftijdsgroep:
3-4 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met nieuwe woorden en klanken. De beweegvloer toont een plattegrond van een dierentuin. Samen met de dieren gaan de kinderen op zoek naar vermiste spullen. Zo leren zij nieuwe woorden.

Letters in het zand

Vak: lezen, alfabetisch principe
Leeftijdsgroep:
groep 1-2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het koppelen van klanken aan letters (fonemisch bewustzijn). De beweegvloer toont een lettervorm. De kinderen moeten deze vullen door gebruik te maken van hun lichaam én samen te werken.

Wat rijmt er op?

Vak: fonemisch bewustzijn
Leeftijdsgroep:
groep 1-2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met rijmen. De beweegvloer toont telkens een aantal plaatjes. De kinderen moeten de plaatjes die op elkaar rijmen bij elkaar zoeken, door erop te gaan staan. Samenwerken is hierbij erg belangrijk.

Bekijk woordenlijst

Weet wat je leest

Vak: taal, technisch lezen
Leeftijdsgroep:
groep 3 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren door het lezen van klankzuivere woorden met één of twee lettergrepen. De beweegvloer toont plaatjes waarbij de kinderen het goed geschreven woord moeten zoeken. En dit kan natuurlijk ook andersom!

Lees en rijm

Vak: taal, technisch lezen
Leeftijdsgroep:
groep 4 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het lezen van zowel klankzuivere als niet klankzuivere woorden en met het automatiseren van het rijmen. De beweegvloer toont plaatjes waarbij de kinderen het rijmende woord moeten zoeken. En ook andersom!

Bekijk woordenlijst

Getallenkoekjes

Vak: rekenen, getallen
Leeftijdsgroep:
groep 1-2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van getallen en getalsymbolen. De beweegvloer toont een getalvorm. De kinderen moeten deze vullen door gebruik te maken van hun hele lichaam. Samenwerking is belangrijk, want alleen lukt dit niet!

Koekbestelling

Vak: rekenen, getallen
Leeftijdsgroep:
groep 1-2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van getallen en getalsymbolen. De beweegvloer toont verschillende getalsymbolen. Het wobbelfiguur vertelt de kinderen op welk getal ze moeten gaan staan. Door samen te werken, want de getallen worden steeds groter!

Tellen tot en met 10

Vak: rekenen, hoeveelheden
Leeftijdsgroep:
groep 1-2 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen met resultatief tellen tot 10. De beweegvloer toont rijtjes met voorwerpen waarbij de kinderen het juiste getalsymbool moetne zoeken. Het spel wordt afgewisseld met rollende getallen. De foute symbolen moeten worden tegen gehouden.

Plus en min met Bobby

Vak: rekenen, op- en aftrekken
Leeftijdsgroep:
groep 3 (PO)

In dit spel worden de kinderen meegenomen in een verhaal van bouwvakker Bobby om het automatiseren van plus- en/of minsommen tot 10 of tot 20 te oefenen. De beweegvloer toont sommen, waarbij de kinderen het juiste antwoord moeten zoeken. Soms zijn er meerdere antwoorden goed!

Rollende tafels

Vak: vermenigvuldigen en delen
Leeftijdsgroep:
groep 4 (PO)

In dit spel oefenen de kinderen de tafels van vermenigvuldiging. De beweegvloer toont voorwerpen waarbij de kinderen de passende keersom moeten zoeken. Samenwerking is belangrijk, want soms zijn er meerdere antwoorden goed!

Hatsjoe!

Vak: vormen, meetkunde
Leeftijdsgroep:
3-4 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met het onderscheiden en benoemen van meetkundige vormen. De beweegvloer toont een verkouden Puk die in de zandbak wil spelen. Puk moet telkens niezen, daardoor verplaatsen de zandvormpjes zich door de zandbak.

Kliederen met knufels

Vak: meetkunde, rekenen
Leeftijdsgroep:
1-2 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met meetkundige begrippen als achter, in en onder. De beweegvloer toont de knuffels van Puk die de kinderen uitnodigen om samen met hen met verf te spelen. Rollend en vegend, kliederen de kinderen alles in Puks huis onder de verf!

Kleurenwereld

Vak: beeldende vorming
Leeftijdsgroep:
3-4 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met het aanwijzen, herkennen en benoemen van verschillende kleuren. De beweegvloer toont een verdrietige, kleurloze Wobbel die vraagt of de kinderen hem zijn kleur terug willen geven. De kinderen moeten echte spullen in de juiste kleur verzamelen en op de beweegvloer leggen om de Wobbel te helpen.

Oefenen met kleuren

Vak: beeldende vorming
Leeftijdsgroep:
3-4 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met het aanwijzen en benoemen van kleuren. De beweegvloer toont plaatjes in verschillende kleuren. De kinderen horen vervolgens naar welke kleur ze op zoek moeten. Samenwerking is hierbij belangrijk, want soms zijn er meerdere antwoorden goed. Het spel wordt afgewisseld met rollende kleuren.

Dolle dansjes

Vak: muziek en dans
Leeftijdsgroep:
1-2 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met samen bewegen op zelfgemaakte muziek. De beweegvloer toont knoppen die elk een uniek geluid produceren als er kinderen op gaan staan. Door over de beweegvloer te bewegen, componeren de kinderen hun eigen muziek.

Soepel swingen

Vak: muziek en dans
Leeftijdsgroep: 1
-2 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met samen bewegen op zelfgemaakte muziek. De beweegvloer toont knoppen die elk een uniek geluid produceren als er kinderen op gaan staan. Door over de beweegvloer te bewegen, componeren de kinderen hun eigen muziek.

Reuzentranen

Vak: wereldoriëntatie
Leeftijdsgroep:
1-2 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met het herkennen van een emotie van een ander, proberen er rekening mee te houden en hulp te bieden. De beweegvloer toont Puk in een bos. Er druppelt iets naar beneden en op de grond ontstaat een meertje. Doordat de kinderen van blad naar blad springen, vinden ze een huilende reus.

Blobbers

Vak: wereldoriëntatie
Leeftijdsgroep:
1-2 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met samenwerken. De beweegvloer toont vormen die de kinderen met hun eigen lichaam moeten vullen. Als de vorm voldoende is gevuld, verschijnt het fantasierijke dier dat in de vorm verstopt zat.

Klunskabouters

Vak: wereld, samenleving
Leeftijdsgroep:
3-4 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met samenwerken. De beweegvloer toont kabouter Tink en haar kluskabouters in de tuin. De kluskabouters helpen Tink met het verzorgen van de natuur, maar blijken echte klunzen te zijn. Daarom heeft Tink hulp van de kinderen nodig. De kinderen moeten slingers vormen om de kraan met water te verbinden met de dorre planten.

Vreemde vogels

Vak: planten en dieren
Leeftijdsgroep:
1-2 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met de uiterlijke kenmerken van dieren. De beweegvloer toont Puk die in de tuin ligt. Er valt een jong vogeltje uit de boom. De kinderen gaan samen met Puk op zoek naar de familie van het jonge vogeltje. Tijdens hun zoektocht komen ze verschillende dieren tegen en onderzoeken de kinderen of het jonge vogeltje familie is van deze dieren.

Soep maken

Vak: landbouw en industrie
Leeftijdsgroep:
1-2 jaar (KDV)

In dit spel oefenen de kinderen met het bereiden van groentesoep en het sorteren van voorwerpen op basis van de eigenschap ‘groenten’. De beweegvloer toont Puk met een tas vol boodschappen. De tas scheurt en de spullen rollen over de vloer. De kinderen helpen Puk met het vinden van de ingrediënten.

Plan een gratis virtuele demo

De Beweegvloer in actie zien?

Ben je nieuwsgierig en zou je de Beweegvloer met een aantal van deze spellen graag ‘in actie’ willen zien? Dan nemen wij daar, tijdens een demo, graag de tijd voor! In ca. 30 minuten laten we je (via een online videoverbinding) zien hoe het werkt. Je krijgt een link toegestuurd en je kunt vanachter je bureau kijken. Alleen de koffie moet je zelf nog even pakken 😉

Vul dan het formulier hiernaast in en dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Hopelijk tot snel!

P.S. Heb je vooraf nog vragen? Neem dan contact op met Marloes. Zij helpt je graag!

 

 

Wat is je naam?(Vereist)
MM slash DD slash JJJJ
Voorkeurstijd voor demo
: