VVE doelen

splash

Spellen die aansluiten op de

VVE- en SLO doelen

VVE staat voor: Vroeg- en Voorschoolse Educatie. In de kinderopvang worden programma’s voor voorschoolse educatie aangeboden en zijn er vve-(ontwikkel)doelen opgesteld. Vve-programma’s zijn educatieve programma’s voor de peutergroepen van de kinderopvang die doorlopen tot groep 2 van de basisschool. De programma’s moeten de ontwikkeling van kinderen op het gebied van taal, rekenen, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleren. Daarnaast zijn al onze spellen gebaseerd op de aanbodsdoelen voor het jonge kind van SLO, landelijk expertisecentrum voor het curriculum. Lees hieronder meer.

Uk & Puk van Zwijsen is het meest gebruikte vve-programma op kinderdagverblijven. Voor onze Beweegvloer hebben wij daarom 5 spellen met Puk gemaakt, waaronder het populaire ‘Soep maken’. Andere bekende vve-programma’s zijn Bas in de Klas (van Groen Educatief) en Piramide. Klik hieronder om alle spellen op de Springlab Beweegvloer of in de Springloop Beweegapp te bekijken.

Bekijk alle spellen

Spelen, bewegen en ontwikkelen met de

Beweegvloer spellen

De spellen voor de Beweegvloer worden geprojecteerd op de vloer en vanzelfsprekend ook daarop gespeeld. Er zijn spellen voor dreumesen en peuters op het kinderdagverblijf. Bekijk hier het overzicht van alle beschikbare spellen en matten of download onze leerdoelenwaaier voor een overzicht van alle spellen per leeftijdsfase en vakgebied. Hierin staan ook de relevante aanbodsdoelen voor het jonge kind van SLO beschreven.

Bekijk leerdoelenwaaier

Rennen, springen en scannen met de

Springloop games

De spellen voor tablet app Springloop zijn beschikbaar op Android tablets en iPads, maar ook op mobiel. Om de bijbehorende stations te kunnen scannen is het belangrijk dat er een camera op het apparaat zit. Er zijn spellen voor kinderen van 4 t/m 13 jaar voor op de BSO beschikbaar. Bekijk hier het overzicht van spellen of download de leerdoelenwaaier.

Bekijk leerdoelenwaaier