Springloop
spellen

splash

Spellen waarmee kinderen blijven leren en..

Ontwikkelen

Het is voor jou, als pedagogisch medewerker of leerkracht, van belang dat ‘jouw’ kinderen niet alleen maar leuk bezig zijn en dat ze lekker bewegen, maar ook dat zij werken aan hun ontwikkeling en daadwerkelijk wat leren. De spellen voor tablet- en beweegapp Springloop sluiten naadloos aan op de leer- en ontwikkeldoelen voor vve én basisonderwijs. Daarnaast zijn ze allemaal geschikt om buiten te spelen én bevatten ze extra beweeglijke (fun!) spelelementen voor de buitenschoolse opvang!

Bekijk hieronder welke games er op dit moment beschikbaar zijn in de Springloop app en klik hieronder om de leerdoelenwaaier te downloaden.

Download de leerdoelenwaaier

Let's go, word een beweeg-BSO met Springloop!

7 nieuwe games voor de BSO

Springlab heeft, in samenwerking met Spring Kinderopvang Springloop voor de buitenschoolse opvang (BSO) ontwikkeld. En we hebben goed nieuws, want we hebben maar liefst 7 nieuwe tablet games gemaakt. Bekijk ze hieronder. Het enige wat jij hoeft te doen is de 15 scanbare stations (laten) ophangen, de kinderen in groepjes een tablet meegeven en ze kunnen gaan rennen, springen en scannen!

Wil jij de Springloop BSO games uitproberen? Dat kan met de gratis proefmaand!

Gratis Springloop proefmaand

Vier koningsdag met de

Springloop Koningsspellen!

De Springloop Koningsdagspellen zijn terug!

De Koningsdagspellen zijn te spelen tot en met 5 mei. Vier Koningsdag met plezier en beweging! Mis het niet en speel ze nu!

 

Nog geen Springloop? Vraag een (Print ’n Play) proefversie aan!

Klik hier voor meer informatie

BSO games

Meester Sander Narratief

Springlab heeft goed nieuws voor de leerkrachten van de basisscholen, want vanaf 1 maart kan je dé speciale Meester Sander editie van Springloop spelen met jouw klas!

Alle Springloop spellen zijn in de Meester Sander verhaallijn te spelen. Hierin wil hij namelijk starten met zijn bewegend leren les, maar helaas.. het digibord is stuk. De kinderen helpen met het vinden van stroom, toetsen op het toetsenbord én de internetverbinding. Lukt het de kinderen uit jouw klas om het digibord weer aan de praat te krijgen?

Klik hier voor meer informatie

Seizoenen

BSO: Liefdevolle lente

Leeftijdsgroep: Onderbouw

In dit spel ontdekken de kinderen verschillende kenmerken van het seizoen lente. Ze leren welke kleding bij de lente hoort en oefenen met het herkennen van plaatjes die kenmerkend zijn voor de lente.

Taal / Engels

BSO: Dieren in het Engels

Leeftijdsgroep: Bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met de Engelse namen voor dieren. Ze leren hoe de dieren in het Engels genoemd worden, hoe de dieren in het Engels geschreven en uitgesproken worden.

Taal / Engels

BSO: Engels (Makkelijk)

Leeftijdsgroep: Bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met Engelse woorden. Ze leren de Engelse woorden bij de plaatjes en hoe de woorden geschreven en uitgesproken worden. De woorden in het spel zijn vaak met minder dan zes verschillende letters.

Taal / Engels

BSO: Engels (Moeilijk)

Leeftijdsgroep: Bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met Engelse woorden. Ze leren de Engelse woorden bij de plaatjes en hoe de woorden geschreven en uitgesproken worden. De woorden in het spel zijn vaak met meer dan vijf verschillende letters.

Buiten school / dieren

BSO: Dierenavontuur

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel gaan de kinderen samen met Noa de ranger op avontuur in Natuurpark Spring. Ze oefenen met het herkennen van dierengeluiden, ontdekken hoe het dier eruitziet, en leren waar de dieren leven.

Buiten school, dieren

BSO: Dierenexpert

Leeftijdsgroep: middenbouw

De kinderen worden door het spelen van dit spel echte dierenexperts. Ze oefenen met het herkennen van uitdagende dierengeluiden, ontdekken de namen en het uiterlijk van dieren, en leren allerlei feitjes over dieren.

Natuur / sport / media

BSO: Te gekke weetjes

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel gaan de kinderen aan de slag met verschillende thema’s en onderwerpen zoals natuur, sport, media, en gezondheid. Ze oefenen met het herkennen van alledaagse geluiden en beantwoorden trivia vragen.

Taal / Nederlands

Hakken & plakken

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met hakken en plakken: het opdelen van klankzuivere woorden in klanken en het samenvoegen van losse klanken tot klankzuivere woorden. Bij ieder station zijn klanken of plaatjes te vinden. De kinderen
hakken of plakken deze en gaan op zoek naar het plaatje of klanken die erbij horen.

Rekenen / wiskunde

Gelijknamige breuken

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met het optellen en/of aftrekken van gelijknamige breuken. Op de tablet zien de kinderen
een deel van een som. Bij de stations gaan ze op zoek naar de missende breuk in de som.

What's next?

Het productteam van Springlab werkt hard aan nieuwe games voor Springloop. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe releases? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je zelf een idee voor een nieuw spel? Stuur ons dan een berichtje.

Neem contact op!

Rekenen / wiskunde

Zoek de getallen

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met getalherkenning. Bij ieder station vinden ze een zoekplaat met getallen. Door in de zoekplaat goed om zich heen te kijken, gaan de kinderen op zoek naar het juiste getal.

Rekenen / wiskunde

Tellen met dieren

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met tellen. Bij ieder station zijn dieren te vinden. De kinderen gaan steeds op zoek naar een bepaald dier om daar het juiste aantal van te verzamelen.

Rekenen / wiskunde

Vormen herkennen

In dit spel oefenen de kinderen met het onderscheiden en benoemen van meetkundige vormen. Bij ieder station zijn vormen te vinden. De kinderen gaan steeds op zoek naar een bepaalde vorm om deze te verzamelen.

Taal / Nederlands

Kun jij het hakken?

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met hakken: het opdelen van klankzuivere woorden in klanken. Bij ieder station zijn plaatjes te vinden. De kinderen gaan steeds op zoek naar de klanken die bij het plaatje horen.

Taal / Nederlands

Kun jij het plakken?

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met plakken: het samenvoegen van losse klanken tot klankzuivere woorden. Bij ieder station zijn klanken te vinden. De kinderen plakken de klanken aan elkaar en gaan op zoek naar het plaatje dat bij de klanken hoort.

Taal / Nederlands

Klinkt als... Beginklanken

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met beginklanken. Bij ieder station zijn plaatjes te vinden. De kinderen gaan steeds op zoek naar een klank en een plaatje met dezelfde klank.

Taal / Nederlands

Klinkt als... Eindklanken

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met eindklanken. Bij ieder station zijn plaatjes te vinden. De kinderen gaan steeds op zoek naar een klank en een plaatje met dezelfde klank.

Taal / Nederlands

Kun jij het rijmen?

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met de vaardigheid van het rijmen. Op de tablet zien de kinderen een overzicht met memorykaartjes. Ze gaan steeds op zoek naar de kaartjes die op elkaar rijmen.

Taal / Nederlands

Zoek de letters

Leeftijdsgroep: onderbouw

In dit spel oefenen de kinderen met letterherkenning. Bij ieder station vinden ze een zoekplaat met letters. Door in de zoekplaat goed om zich heen te kijken, gaan de kinderen op zoek naar de juiste letter.

Rekenen / wiskunde

Plussommen

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van plussommen. Bij ieder station zijn getallen te vinden. Door de plussom in het scherm op te lossen, weten de kinderen naar welke getallen ze op zoek moeten gaan.

Rekenen / wiskunde

Minsommen

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van minsommen. Bij ieder station zijn getallen te vinden. Door de minsom op het scherm op te lossen, weten de kinderen naar welke getallen ze op zoek moeten gaan.

Rekenen / wiskunde

Ken jij de tafels al?

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van de tafels van vermenigvuldiging. Bij de stations zijn sommen of antwoorden uit de tafels te vinden. Door de stations in de goede volgorde te scannen, zetten de kinderen de sommen en antwoorden in de goede volgorde van klein naar groot.

Rekenen / wiskunde

Tellen met dieren

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met tellen. Bij ieder station zijn dieren te vinden. De kinderen gaan steeds op zoek naar een bepaald dier om daar het juiste aantal van te verzamelen.

Rekenen / wiskunde

Hoe laat is het?

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met het klokkijken op de analoge klok. Op de tablet zien de kinderen een overzicht met memorykaartjes. Ze gaan steeds op zoek naar kaartjes met dezelfde klokken en tijden.

Taal / Nederlands

Woordsoorten: Voorzetsels

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met voorzetsels. Bij ieder station vinden ze een zoekplaat met woorden. Door in de zoekplaat goed om zich heen te kijken, gaan de kinderen op zoek naar het juiste voorzetsel in een zin.

Taal/ Nederlands

Woordsoorten: Werkwoorden

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met werkwoorden. Bij ieder station vinden ze een zoekplaat met woorden. Door in de zoekplaat goed om zich heen te kijken, gaan de kinderen op zoek naar het juiste werkwoord in een zin.

Taal / Nederlands

Weetwoorden: f/v

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen de weetwoorden met f en v. Bij de stations zijn verschillende woorden te vinden. De kinderen gaan op zoek naar de goed gespelde woorden.

Taal / Nederlands

Weetwoorden au/ou

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen de weetwoorden met au en ou. Bij de stations zijn verschillende woorden te vinden. De kinderen gaan op zoek naar de goed gespelde woorden.

Taal / Nederlands

Weetwoorden ei/ij

Leeftijdsgroep: middenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met weetwoorden met ei/ij. Bij de stations zijn verschillende woorden te vinden. De kinderen gaan op zoek naar de goed gespelde woorden.

Rekenen / wiskunde

We zoeken ons een breuk

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met breuken. Bij ieder station zijn breuken of plaatjes van breuken te vinden. De kinderen gaan op zoek naar het juiste plaatje bij de breuk en andersom.

Rekenen / wiskunde

Kommagetallen op een rijtje

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met kommagetallen. Bij de stations zijn kommagetallen te vinden. Door de stations in de juiste volgorde te scannen, zetten de kinderen de kommagetallen in de goede volgorde van klein naar groot, of andersom.

Rekenen / wiskunde

Meten is weten

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met de maten uit het metriek stelsel. Bij de stations zijn eenheden te vinden. Door de stations in de juiste volgorde te scannen, zetten de kinderen de eenheden in de goede volgorde van klein naar groot, of andersom.

Taal / Nederlands

Woordsoorten: Bijvoeglijk naamwoorden

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met bijvoeglijk naamwoorden. Bij ieder station vinden ze een zoekplaat met woorden. Door in de zoekplaat goed om zich heen te kijken, gaan de kinderen op zoek naar het juiste bijvoeglijk naamwoord in een zin.

Taal / Nederlands

Woordsoorten: Spreekwoorden

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met spreekwoorden. Bij de stations zijn verschillende woorden te vinden. De kinderen gaan op zoek naar het woord dat past op de lege plek in een spreekwoord.

Taal / Nederlands

Woordsoorten: voltooid deelwoorden

In dit spel oefenen de kinderen met het voltooid deelwoord. Bij ieder station vinden ze een zoekplaat met woorden. Door in de zoekplaat goed om zich heen te kijken, gaan de kinderen op zoek naar het juiste voltooid deelwoord in een zin.

Taal / Nederlands

Bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoorden

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met het bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord. Bij ieder station vinden ze een zoekplaat met woorden. Door in de zoekplaat goed om zich heen te kijken, gaan de kinderen op zoek naar het juiste bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord in een zin.

Taal / spelling

Werkwoordspelling tegenwoordige tijd

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met werkwoordspelling in de tegenwoordige tijd. Bij ieder station zijn werkwoorden te vinden. De kinderen gaan op zoek naar het werkwoord dat in de zin past.

Taal / Nederlands

Werkwoordspelling verleden tijd

Leeftijdsgroep: bovenbouw

In dit spel oefenen de kinderen met werkwoordspelling in de verleden tijd. Bij ieder station zijn werkwoorden te vinden. De kinderen gaan op zoek naar het werkwoord dat in de zin past.

Nederlands

Koningsdag Memory

Leeftijdsgroep: groep 1 t/m 5

In dit spel spelen de kinderen bewegend memory. Ze gaan steeds op zoek naar twee dezelfde plaatjes. In de eerste ronde zijn er bij de kaartjes oranje plaatjes verstopt. In de tweede ronde gaan ze op zoek naar plaatjes die met Nederland of Koningsdag te maken hebben. In de laatste ronde hebben allerlei dieren uit Nederland zich verstopt bij de kaartjes. Lukt het de kinderen om zo veel mogelijk kaartjes bij elkaar te vinden?

Let op: dit spel is alleen tijdelijk beschikbaar rondom Koningsdag! Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Nederlands

Koningsdag Trivia

Leeftijdsgroep: groep 6 t/m 8

In dit spel beantwoorden de kinderen vragen over Nederland en Koningsdag. Wat weten ze al over het koningshuis? En hoe staat het met hun kennis van de Nederlandse cultuur en geschiedenis? Ze rennen in het rond op zoek naar het juiste antwoord.

Let op: dit spel is alleen tijdelijk beschikbaar rondom Koningsdag! Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Probeer Springloop 30 dagen gratis

Eerst even uitproberen?

Wil jij Springloop en onze beweeggames voor de tablet, gratis uitproberen? Meld je dan aan voor de proefmaand. Je krijgt dan 30 dagen toegang tot de app en kunt onbeperkt alle spellen spelen. Daarnaast krijg je 15 printbare stations om op te hangen op het schoolplein. Heb je geen of te weinig tablets op jouw locatie? Geen probleem, dan kan je Springloop ook spelen op je mobiele telefoon!

Vul dan het formulier hiernaast in om jouw gratis proefaccount te activeren. Alvast veel beweegplezier!

P.S. Heb je vooraf nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Wat is je naam?(Vereist)
Adres van de organisatie/school:(Vereist)