Springlab | Bewegend leren tablet app Springloop

Springloop

Buiten ‘rennen en scannen’ met de tablet app en (beweeg)spellen!
Zuurstof en een frisse neus

Buiten spelen én leren

Buiten spelen, bewegen én leren in de frisse buitenlucht. De kinderen krijgen veel zuurstof binnen. Regent het te hard? Dan hang je de stations gewoon binnen op!

Tablets aan en gaan!

Met gemak voor jou

Jij hoeft alleen de stations op te hangen en de app te downloaden. Daarna gaan de kinderen zelfstandig aan de slag met één van de Springloop spellen op de tablet.  

smiley voordelen voor jou
Rennen en scannen

De kracht van digitaal 

Welk kind is er niet gek van tablets? Met Springloop gaan de kinderen van zitten en swipen naar rennen en scannen. Zo krijgen wij kinderen in beweging! 

Bewegend leren makkelijk gemaakt

Herken je dit?

Je wilt binnen jouw klas of school graag aan de slag gaan met bewegend leren. Maar:

  • Je weet niet zo goed hoe en waar te beginnen. Het is lastig.
  • De spellen die je online vindt, vragen om veel voorbereiding, zoals het maken, printen en lamineren van kaartjes.
  • Door je volle schema en tijdsdruk lijkt bewegend leren bijna onmogelijk om toe te passen!

Springloop is onze oplossing om zonder voorbereidingstijd aan de slag te gaan met bewegend leren. Buiten, op het schoolplein!

Jongetje rent met Springloop tablet app
Nieuw: BSO beweegspellen voor op de tablet

Springloop voor de BSO

Speciaal voor de buitenschoolse opvang heeft Springlab, in samenwerking met Spring Kinderopvang, beweeg games voor de buitenschoolse opvang ontwikkeld. Klik hier om ze te bekijken.

Met tablet app Springloop breng je de kinderen van jouw locatie al ‘rennend en scannend’ in beweging. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is de 15 (print- en scanbare) stations ophangen en de app te installeren op de tablet(s) of je mobiele telefoon. Wil je het uitproberen? Vraag dan hier de gratis Springloop proefmaand aan!

Buiten bewegend leren met Springloop

De voordelen voor jou

De voordelen van buiten bewegend leren met Springloop

Aan & gaan

Er is geen voorbereidingstijd nodig om met Springloop aan de slag te gaan: je zet de app aan en het spel begint! De kinderen spelen het spel helemaal zelfstandig en na afloop kun je als leerkracht de resultaten zien.  

Aantrekkingskracht van digitaal

Welk kind is er niet gek van tablets? Digitaal heeft een magische aantrekkingskracht op kinderen. En daar maakt Springloop gebruik van om ze lekker aan het bewegen en leren te krijgen!

Inoefenen met plezier

Springloop maakt lesstof die kinderen moeten inoefenen beweeglijk en avontuurlijk door de diverse spelvormen die erin verwerkt zijn. Al rennend en klimmend vragen beantwoorden is natuurlijk een hele leuke beleving. 

smiley voordelen voor jou

Binnen & Buiten Bewegend Leren

Lekker bewegen & leren in de buitenlucht. De kinderen krijgen veel zuurstof binnen, wat fantastisch is voor de ontwikkeling van het kinderbrein. En als het te hard regent, dan kun je de stations ook binnen ophangen. 

Springloop proefversie

Probeer Springloop gratis

Wil je Springloop eerst uitproberen? Vraag dan hier onze proefversie aan en krijg de 15 printbare stations van ons!

 0,00

Springloop jaarlicentie

Bewegend leren app Springloop jaarlicentie

Start vandaag nog met bewegend leren. Buiten, op het (school)plein met de Springloop jaarlicentie!

 990,00

Springloop voor de BSO

Aan de slag met Springloop als remedial teacher?

Jouw buitenschoolse opvang omtoveren tot beweeg-BSO? Probeer dan Springloop voor de BSO!

 499,00

Probeer Springloop gratis uit met een proefmaand
Gratis proefmaand

Probeer het uit!

Ben je nieuwsgierig en wil je Springloop gratis uitproberen? Dan kan en mag! Met de proefmaand kan je 30 dagen lang alle games uitproberen en de kinderen van jouw locatie, groep of klas laten ‘rennen en scannen’ met Springloop. Klik hier om jouw proefmaand aan te vragen en ontdek zelf hoe goed, leuk én eenvoudig tablet app Springloop werkt. Veel beweegplezier!

 

Rennen en scannen met de tablet

Wat is Springloop?

Springloop is de bewegend leren tablet app van Springlab. Je speelt de spellen met vijftien ‘stations’ met kindvriendelijke QR codes. Verspreid de stations over het hele schoolplein, start de app op en je bent klaar voor de start. De kinderen rennen met de tablet tussen de stations heen en weer. Bij elk station (dat ze scannen) vinden ze lesopdrachten waarmee zij o.a. taal en rekenen inoefenen. Door de verhaallijnen en spelvormen worden kinderen gestimuleerd om te bewegen, samen te werken en natuurlijk te leren. De spellen sluiten naadloos aan bij de leerdoelen. Bekijk hier de spellen en download de leerdoelenwaaier!

Jongetjes spelen Springloop bij zandbak schoolplein
Meisje speelt Springloop en wijst naar station
Toekomstgericht

De magie van digitaal

Kinderen groeien op in een wereld vol technologie. Door het gebruik van digitale media thuis en digitale leermiddelen in de opvang en op school, zitten kinderen steeds vaker en meer. Juist daarom maakt Springlab gebruik van de technologie van nu om kinderen in beweging te brengen. Digitaal heeft een wonderlijke aantrekkingskracht op kinderen. Zo’n kracht dat het zorgt voor doeltreffende veranderingen. Het inspireert kinderen om meer te bewegen en om plezier te hebben in het leren! De aandacht voor de lesstof wordt hierdoor succesvol verhoogd, de leerprestaties verbeteren én het is ook nog eens gewoon heel erg leuk. Buiten bewegend leren, met een tablet; met gemak voor jou, met plezier voor de kinderen én toekomstproof!

Op welke tablet kan je Springloop spelen?

 Springloop kan je op elke tablet spelen. Alleen op tablets met hele oude software kan Springloop niet gespeeld worden, maar die komen bijna niet meer voor. Om te testen of je Springloop op jouw tablet kan spelen dan kan je de Springloop app downloaden. Staat Springloop in de app/play store dan kan je Springloop erop spelen! 

Hoeveel tablets heb je nodig om Springloop te spelen?

Het beste is om Springloop te spelen met één tablet per persoon. Er kan natuurlijk ook samengewerkt worden.  We raden dan aan om de tablet te delen met twee kinderen voor het optimale resultaat.

Kost het tijd om Springloop voor te bereiden?

Er is geen voorbereidingstijd nodig om met Springloop te werken. Voordat een spel begint wordt het spel automatisch uitgelegd. De enige voorbereiding die nodig kan zijn, is om uit te kiezen welk onderwerp je wilt behandelen met de kinderen. 

Voor welke leeftijd is Springloop gemaakt?

Springloop is speciaal gemaakt voor de hele basisschool! Dat betekent dat kinderen van de leeftijd 4 t/m 13 goed met Springloop kunnen leren en bewegen.  

Een reis naar meer beweging!

Het ontstaan van Springloop

Een goed product ontwikkelen kost tijd. Het idee voor Springloop is al in 2020 ontstaan. Vind jij het leuk om te lezen over de ontwikkeling van Springloop? Bekijk dan hier onze toffe reis naar meer beweging voor nog meer kinderen!

Gratis proefmaand?

Wil je Springloop, en alle spellen, 30 dagen gratis uitproberen? Dat mag! Vul het formulier in om een gratis proefmaand te activeren. Heb je een vraag over Springloop, de licentie of de spellen? Dan helpt Ben, onze bewegend leren adviseur, je graag!

Neem contact met hem op via:

Foto van Ben van der Burg; Bewegend leren adviseur