Fit & Vaardig
op school

splash

Bewegend leren op het digibord

Fit & Vaardig

Fit & Vaardig is het leukste actieve lesprogramma voor het basisonderwijs. De app brengt bewegend leren naar het digibord van jouw klaslokaal! In het programma zitten ruim 800 actieve taal- en rekenlessen voor groep 1 t/m 8 (en het SBO) die je met één klik op het bord kunt aanzetten. Freddie en Femke stellen een vraag en geven het goede voorbeeld. De kinderen geven antwoord door te bewegen. Welke lesmethode je ook gebruikt, vervang het inoefenen en automatiseren door Fit & Vaardig en je bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook extra beweging toe aan de dag. Bewegend leren in de puurste vorm!

Lees hieronder meer over Fit & Vaardig op school. Wil je de actieve lessen uitproberen op het digibord van jouw klaslokaal? Maak dan een proefaccount aan. Je kunt het dan 60 dagen gratis uitproberen!

Gratis proefversie

Waarom Fit & Vaardig?

De voordelen

actief zijn en bewegen

Maakt lessen écht..

Actief

Elke les heeft een hoofd- en oefenbeweging. De kinderen geven antwoord op de vragen door te bewegen. Ze zien en horen de lesstof en leren terwijl ze écht actief bezig zijn!

wetenschappelijk bewezen leerwinst

Wetenschappelijk bewezen..

Leerwinst

Plan 3 keer per week een actieve Fit & Vaardig les van 10-15 minuten in en je maakt al verschil. Onderzoek toont aan dat hiermee een leerwinst van 4 maanden kan worden behaald!

Plezier en glimlach bewegend leren

Klassikaal bewegen is..

Fun

Ga gezamenlijk aan de slag met een actieve taal- of rekenles. Even geen differentiatie of maatwerk, maar 'gewoon' met de hele klas mee bewegen met Freddie en Femke!

Jaap Hansen | Bestuur Stichting SOOOG
"Deze vorm van bewegend leren geeft dynamiek aan de lessen!"

“Het actieve lesprogramma is enthousiast en uitermate positief ontvangen door de leerkrachten én leerlingen. De resultaten zijn boven verwachting. Deze vorm van bewegend leren geeft een nieuwe en mooie dynamiek aan de lessen. Ik durf het nu ook bovenschool te faciliteren, omdat het in de breedte een grote meerwaarde heeft voor kinderen van alle leeftijden!”

Wetenschappelijk bewezen

Leerwinst

Door te bewegen maken je hersenen nieuwe verbindingen (stofjes) aan. Deze stofjes zorgen ervoor dat kinderen sneller leren en beter onthouden. Door te bewegen tijdens het leren, worden de kinderen dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal fit! Dit is wetenschappelijk bewezen. Met een studie is onderzocht wat de effecten van Fit & Vaardig zijn op de fitheid en de schoolprestaties van leerlingen. Dit onderzoek toonde aan dat leerlingen direct na een actieve les meer aandacht hadden voor de les en taak, dan na een reguliere les. Na 2 jaar lang, 3 keer per week, Fit & Vaardig lessen te hebben gehad waren de kinderen bovendien vooruit gegaan op rekenen, taal en spelling. Er werd een leerwinst van 4 maanden gevonden!

Wil je het volledige onderzoek (Mullender-Wijnsma et al., 2015) lezen? Klik dan op de onderstaande button om de samenvatting te downloaden en te bekijken.

Meer over het onderzoek

Hoe werkt het?

Fit & Vaardig premium

Met een Fit & Vaardig premium licentie kan de hele school aan de slag met bewegend leren. Gewoon in het klaslokaal, via een app die plug ’n play werkt vanuit de browser op het digibord. Er zijn complete lesprogramma’s beschikbaar voor groep 1 t/m 8 van de basisschool én het SBO. Per groep is er keuze uit ruim 132 actieve taal- en rekenlessen. Deze lessen worden ondersteund door handleidingen, info-schermen en instructievideo’s. Klik hier om een voorbeeldles te bekijken. Met een premium account kan je:

  • Kiezen uit 800 actieve lessen op het digibord
  • Onbeperkt klassen en groepen aanmaken
  • Alle leerkrachten en collega’s toegang geven
  • Zelfs toegang geven aan 500 ouders

Ben je nieuwsgierig naar de kosten? Klik dan hier om de prijzen te bekijken.

Naar de prijzen

Direct vanaf het digibord

Actieve lessen

Hoe mooi zou het zijn om jouw leerlingen bewegend te laten leren, in je eigen klaslokaal, direct vanaf het digibord? Het kan met Fit & Vaardig! Met één licentie kan de hele school via de browser (app) van het digibord gebruikmaken van maar liefst 800 actieve taal- en rekenlessen. Iedere juf of meester kan een eigen groep aanmaken en lessen klaarzetten die bij het huidige lesprogramma passen en aansluiten bij de lesmethode die wordt gebruikt. Ideaal om lesstof te herhalen en te automatiseren, maar ook als energizer tussen de lessen door. Of om rust, focus en concentratie te creëren vlak voor een toets. Met Fit & Vaardig start je – met twee klikken op het digibord – met bewegend leren en brengen Freddie en Femke ‘jouw’ kinderen in beweging!

Fit & Vaardig op school