Beweeg
oplossingen

splash

Breng de kinderopvang in..

Beweging!

Bij Springlab maken wij slim gebruik van digitale media, zoals smartphones, tablets, laptops en (spel)computers in om kinderen in beweging te krijgen. Spelen, bewegen én ontwikkelen met de digitale mogelijkheden van nu. Wij begrijpen als geen ander waar jij als professional in de kinderopvang of het basisonderwijs tegenaan loopt. Door onderbezetting, volle schema’s en werkdruk lijkt het bijna onmogelijk om de kinderen van jouw locatie, school, groep of klas in beweging te brengen…

Daarom hebben wij 3 beweeg oplossingen waarmee jij direct aan de slag kunt, zonder dat dit extra voorbereiding, tijd of begeleiding kost. Stuk voor stuk toekomstproof. Met gemak voor jou en jouw collega’s. En bovenal: met plezier voor de kinderen! Lees hieronder meer over de Springlab Beweegvloer, tablet app Springloop voor PO en BSO én digibord app Fit & Vaardig.

Voor kinderen van 2 t/m 10 jaar

De Beweegvloer

De Beweegvloer is de meest complete oplossing van Springlab. De vloer creëert een interactieve belevingswereld voor dreumesen en peuters op het kinderdagverblijf (en kleuters van de basisschool). Kinderen rekken, strekken en wringen zich in de meest uitdagende bochten tijdens het spelen van één van de beweegspellen. De vloer reageert op de bewegingen van de kinderen. Dit zorgt niet alleen voor een hoge betrokkenheid en activiteit, maar vooral voor een grote glimlach op het gezicht van de kinderen.

Meer over de Beweegvloer

Voor groep 1 t/m 8

Springloop PO

Springloop is de educatieve app waarmee iedere tablet wordt omgetoverd tot een beweegspel. Er zijn verschillende spellen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, waarmee ze na schooltijd bij de BSO lekker kunnen ‘rennen en scannen’. De spellen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en hebben een licht educatief tintje, zonder dat het als leren voelt. Het werkt heel eenvoudig: je hangt de 15 scanbare stations op, download de app en pakt de tablet(s). Aan en gaan!

Meer over Springloop

Kids van 4 t/m 13 jaar

Springloop BSO

Springloop is dé beweegapp die kinderen met tablets in beweging brengt. Van binnen zitten, kijken en swipen, naar buiten rennen, springen en scannen! Iedere tablet wordt omgetoverd tot een toffe beweeggame, waarbij kinderen opdrachten moeten volbrengen en antwoorden moeten vinden door speciale QR-codes te vinden. Kortom: gamen én bewegen op een pedagogisch verantwoorde manier, die ook nog eens helemaal van deze tijd is. Met Springloop ben je de held(in) van jouw BSO!

Meer over Springloop

Bewegend leren in het klaslokaal op de

Basisschool

Digibord app en lesprogramma

Fit & Vaardig

Fit & Vaardig brengt bewegend leren naar het digibord van jouw klaslokaal! In de app zitten ruim 800 actieve taal- en rekenlessen voor groep 1 t/m 8 (en het SBO) die je met één klik op het bord kunt aanzetten. Freddie en Femke stellen een vraag en geven het goede voorbeeld. De kinderen geven antwoord door te bewegen. Welke lesmethode je ook gebruikt, vervang het inoefenen en automatiseren door Fit & Vaardig en je bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook extra beweging toe aan de dag. Bewegend leren in de puurste vorm!

Meer over de Beweegvloer