Beweeg
locaties

splash

Oplossingen voor opvang en onderwijs

Ook voor jou!

Wij zijn Springlab. Wij creëren beweegimpact. Dit doen wij doen de kinderen in de kinderopvang en in het basisonderwijs in beweging. Met de technologie en de digitale media van nu hebben we oplossingen voor de kinderopvang en het basisonderwijs ontwikkeld; toekomstproof, met gemak voor jou en met plezier voor de kinderen. Deze zijn inzetbaar op het kinderdagverblijf (KDV), op de buitenschoolse opvang (BSO), op de basisschool (PO) en op integrale kindcentra (IKC). Welke locatie wil jij in beweging brengen?

Kinderdagverblijven

Op het KDV

De Springlab Beweegvloer creëert een interactieve belevingswereld voor dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar) op het kinderdagverblijf. De spellen zijn afgestemd op de ontwikkeldoelen voor vroeg- en voorschoolse educatie (vve). Klik hier voor meer informatie voor het KDV.

Bewegen op het KDV

Buitenschoolse opvang

Op de BSO

De Springloop beweegapp speciaal voor de buitenschoolse opvang hebben we in 2023 gelanceerd. Iedere tablet wordt omgetoverd tot een tof beweegspel voor kinderen van 4 t/m 13 jaar; iets minder leerinhoud, iets meer fun! Gamen én bewegen op een pedagogisch verantwoorde manier. Klik hier voor meer informatie voor BSO’s.

Bewegen op de BSO

Basisscholen

In het PO

Fit & Vaardig is het leukste actieve lesprogramma voor basisscholen en de enige bewegend leren lesmethode voor het basisonderwijs (PO). Met ruim 800 bewegend leren lessen op het digibord van het klaslokaal, breng je leerlingen uit groep 1 t/m 8 binnen no-time in beweging!

Liever buiten bewegend leren? Dan is er de Springloop tablet app, waarmee kinderen van 4 t/m 12 jaar al rennend, springend en scannend op het schoolplein aan de slag gaan. Buiten spelen was nog nooit zo actief, leuk én leerzaam!

Bewegen in het PO

Integrale kindcentra

Op het IKC

Op een integraal kindcentrum komt het allemaal samen: voorschoolse en buitenschoolse opvang, het kinderdagverblijf en de basisschool. Met de beweeg oplossingen van Springlab creëer je een doorgaande leerlijn waar kinderen (0 t/m 12 jaar) al van jongs af aan met plezier bewegen, ontwikkelen en leren. Dé manier om op een pedagogisch verantwoorde manier in beweging te komen. Op naar een gezond IKC!

Bewegen op het IKC