Voorwerpen verhaal - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Voorwerpen verhaal’

Bewegend leren spel

Voorwerpen verhaal

Deze bewegend leren oefening heet ‘Voorwerpen verhaal’. De kinderen leren hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken om een verhaal te maken. Ze leren om informatie te verwerven uit gesproken taal en ze leren die informatie, mondeling, gestructureerd weer te geven.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel Taalvaardigheid:
Informatie verwerven uit gesproken taal.

Benodigdheden:
3 voorwerpen per kind.

Uitleg:

Laat alle deelnemende kinderen 3 voorwerpen verzamelen. Ze moeten de voorwerpen gebruiken om een verhaal mee te maken. Nadat de voorwerpen zijn verzameld krijgen de kinderen 3 minuten de tijd om zelf een verhaal te verzinnen. Daarna mogen zij een toneelstukje opvoeren waarin zij de voorwerpen gebruiken om het verhaal uit te beelden.

Spel variaties:

Moeilijker: wat weten de kinderen over de voorwerpen? Kunnen ze dat al vertellen en verwerken in het verhaal? Laat de kinderen een eigen stripboekje maken waarin ze de voorwerpen tekenen.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.