Verzamelspel - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Verzamelspel’

Bewegend leren spel

Verzamelspel

Deze bewegend leren oefening heet ‘Verzamelspel’. Een actieve oefening voor binnen en voor buiten. Met deze actieve bewegend leren oefening werken we aan de ontwikkeldoelen voor rekenvaardigheid. Kinderen leren met deze oefening wiskundetaal gebruiken. Deze oefening is gemakkelijk zelf thuis of buiten uit te voeren zonder dat daar veel voorbereiding voor nodig is.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel Rekenvaardigheid: 
Categoriseren
Hoeveelheden
Cijfers

Benodigdheden:
(Buiten) Takjes, blaadjes, sprietjes e.d.
(Binnen) Pennen, potloden, sokken, e.d.

Uitleg:
Maak voor iedere deelnemer een plek waar hij of zij de spullen kan verzamelen. Maak bijvoorbeeld een vak met takken of teken vakken met stoepkrijt.

Stap 1

Laat de kinderen zo veel mogelijk sprieten of kleine takjes verzamelen en terugbrengen naar hun vak. Vervolgens tel je gezamenlijk de sprieten of kleine takjes in de vakken en laat je de kinderen aangeven welk vak het meest is gevuld.

Stap 2

Laat de kinderen nu het aantal takken verzamelen van hun leeftijd. Een kind van vier verzameld 4 takken. Laat de kinderen met de verzamelde takken het cijfer van hun leeftijd maken.

Stap 3

Laat de kinderen nu drie soorten dingen verzamelen in verschillende hoeveelheden. Geef bijvoorbeeld de opdracht om 3 blaadjes 4 grassprietjes en 5 takjes te verzamelen.

Spel variaties:

Maak het spel geschikt voor thuis door voorwerpen te verzamelen die thuis te vinden zijn zoals potloden / sokken e.d. Maak het spel makkelijker of moeilijker door meer cijfers of grotere getallen te maken met de verzamelde spullen.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.