Stuiternamen - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Stuiternamen’

Bewegend leren spel

Stuiternamen

Deze bewegend leren oefening heet ‘Stuiternamen’. Een actief bewegend leren spel wat gespeeld wordt met een stuiterbal. Met dit spel werken we al stuiterend aan de ontwikkeldoelen voor taalvaardigheid. Deze oefening is gemakkelijk zelf binnen of buiten uit te voeren met een stuiterbal of een andere bal waarmee je goed kunt stuiteren zoals een tennisbal.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel Taalvaardigheid:
Letters herkennen.

Benodigdheden:
Stuiterbal of andere bal

Uitleg:

Verzin een simpel woord en maak op de grond een aantal vakken voor iedere letter van het woord. Maak samen de letters in de vakken. Loop ze een keer door en zeg de letters hardop. Vervolgens tel je samen de letters door met de stuiterbal in de vakken te stuiteren.

Spel variaties:

Maak het spel geschikt voor thuis door zelf te springen i.p.v. een stuiterbal te gebruiken. Het spel kan ook gemakkelijk aangepast worden zodat er gewerkt kan worden aan klanken en lettergrepen. Bijvoorbeeld 3 keer stuiteren voor het woord stui-ter-bal.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.