Pretpark in de tuin - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Pretpark creëren’

Bewegend leren spel

Pretpark creëren

Deze bewegend leren oefening heet ‘Pretpark creëren’. Een leuke activiteit waarbij kinderen hun fantasie moeten gebruiken om een pretpark parcours te maken, en zo goed mogelijk moeten samenwerken om het parcours te doorlopen.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:
Samenwerken.
Kunstzinnige vorming.

Benodigdheden:
Knuffels / poppen.
Handdoek.
Doos.

Uitleg:

Deze bewegend leren oefening draait om samenwerken en creativiteit. De kinderen moeten zelf een parcours bedenken wat bestaat uit fantasie pretparkattracties (glijbaan, bank, schommel). Ze moeten goed samenwerken om de pretparkbezoekers (knuffels en poppen) over het parcours te leiden. De knuffels en poppen moeten allemaal, op een handdoek of in een doos gedragen worden van de ene attractie naar de andere attractie. De kinderen moeten zo goed mogelijk samenwerken om het gehele parcours af te leggen.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.