Positiespel - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Positiespel’

Bewegend leren spel

Positiespel

Deze bewegend leren oefening heet ‘Positiespel’. Met dit spel moeten kinderen op de aangeven positie gaan staan. Zo werken ze aan ruimtelijk inzicht en taalvaardigheid.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:
Ruimtelijk inzicht.
Taalvaardigheid.

Benodigdheden:
4 kussens.

Uitleg:

Leg vier kussen achter elkaar op de grond. Elk kussen is een positie standplaats. Bij elke positie standplaats moeten de kinderen er op, er naast, er voor of er achter gaan staan.

Begin het spel door eerst zelf een paar opdrachten te geven. ‘Ga op de eerste positie aan de rechterkant staan’. ‘Ga op de tweede positie er voor staan’, enz enz. Laat de kinderen daarna zelf bepalen waar ze mogen staan. Ze moeten dan van elkaar aangeven op welke positie de ander staat. Hierdoor leer je bijvoorbeeld, dat je eigen rechterkant anders kan zijn dan de rechterkant van een ander.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.