Meettocht - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Meettocht’

Bewegend leren spelen

Meettocht

Deze bewegend leren oefening heet ‘Meettocht’. Een rekenkundige activiteit waarbij de kinderen meetkundige problemen leren oplossen door voorwerpen te meten met een meetstokje.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 5 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:
Problemen oplossen.
Rekenvaardigheid.

Benodigdheden:
Papier.
Stift.
Stokje.

Uitleg:

Maak van een A4 papiertje een meetkaart waar de getallen 1 t/m 10 onder elkaar staan. Geef de kinderen een stokje die ze kunnen gebruiken om voorwerpen te meten. Dat meetstokje staat voor 1. Geef ze de opdracht om zo snel mogelijk een voorwerp te zoeken dat de afmeting ‘1’ heeft. Nadat ze een voorwerp hebben gevonden moeten ze het voorwerp opschrijven op de meetkaart achter het nummer 1.

Laat ze daarna zo snel mogelijk een voorwerp zoeken wat de afmeting ‘2’ (de lengte van 2 meetstokjes) heeft. Ga zo door totdat de meetkaart vol is. Aan het eind van het spel hebben ze 10 voorwerpen gevonden, gemeten en beschreven.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.