Letterspeurtocht - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Letterspeurtocht’

Bewegend leren spel

Letterspeurtocht

Deze bewegend leren oefening heet ‘Letterspeurtocht’. Een actief bewegend leren spel waarin, op een actieve en beweeglijke manier, gewerkt wordt aan ontwikkeldoelen voor taalvaardigheid. Deze oefening is gemakkelijk zelf uit te voeren zonder dat daar veel voorbereiding voor nodig is.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel Taal:
Herkennen van letters
Schrijven van letters

Benodigdheden:
Post-it briefjes
Stift
A4 papier

Uitleg:

Schrijf vier keer dezelfde letter op een post-it briefje. Doe dit met een aantal verschillende letters (minimaal 3). Plak van iedere letter één briefje op de muur. Verstop de rest van de briefjes op verschillende plekken in, en rondom het huis. Laat de kleuters de briefjes bij elkaar zoeken. Zorg ervoor dat zij dit per letter doen. Geef telkens aan welke letter zij moeten zoeken. Als alle briefjes gevonden zijn, kunt je de kinderen, de letters laten schrijven op een A4 papier.

Spel variaties:

Maak het spel makkelijker of moeilijker door met meer verschillende letters te spelen en laat de kinderen een woord maken met de gevonden letters.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.