Flitsgetallen - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Flitsgetallen’

Bewegend leren spelen

Flitsgetallen

Deze bewegend leren oefening heet ‘Flitsgetallen’. Een snel spel wat je makkelijk even tussendoor kunt spelen. Met deze oefening laat je snel een getal zien en de kinderen moeten het getal benoemen. Kinderen leren hiermee getalpatronen herkennen zoals op een dobbelsteen.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel Rekenvaardigheid:
Getalpatronen herkennen.
Sommen maken.

Benodigdheden:
Stoepkrijt.

Uitleg:

Eerst teken je een lijn op ongeveer 20 meter afstand. Daarna ga je tegenover de kinderen staan. Jij houdt één hand op en laat heel snel een getal zien met je vingers. Daarna doe je je vingers snel weer weg (hoe sneller hoe moeilijker). Als de kinderen het getal wat je liet zien goed raad, dan mogen ze een stap naar achter doen. Als iemand helemaal tot aan de lijn kan komen, heeft ie gewonnen. Bij elke fout, moeten ze weer een stapje dichterbij!

Spel variaties:

Variatie: Je kunt twee keer je vingers laten zien en de kinderen van de twee getallen een som laten maken.

Moeilijker: Je kan het spel moeilijker maken door je vingers maar heel kort te laten zien. Je kunt het nog moeilijker maken door twee handen tegelijk te gebruiken.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.