Figuren zoektocht - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Figuren zoektocht’

Bewegend leren spel

Figuren zoektocht

Deze bewegend leren oefening heet ‘Figuren zoektocht’. De kinderen leren wiskundige taal gebruiken. Door ze te laten zoeken naar voorwerpen met de vorm van een figuur, leren ze over verschillende figuren en hoe ze figuren kunnen herkennen, identificeren en toepassen.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel Rekenvaardigheid:
Figuren

Benodigdheden:
3 voorwerpen in de vorm van een figuur.

Uitleg:

Teken drie vakken en leg tussen de eerste en het tweede vak een rekenkaart en tussen het middelste en het laatste vak een kaart met daarop een = teken. Maak een rekensom, door in het eerste en tweede vak een aantal duplo blokken neer te leggen. Laat vervolgens de kinderen het aantal blokjes verzamelen om het derde vak te vullen en daarmee het antwoord te geven. Ze mogen telkens maar één blokje pakken. Als het antwoord van de som vijf is, dan moeten zij dus vijf keer op en neer rennen om vijf blokjes te verzamelen.

Spel variaties:

Moeilijker: Maak het spel moeilijker door kleuren en vormen te combineren. Laat de kinderen bijvoorbeeld op zoek gaan naar een rode vorm met 4 hoeken. Je kunt het vervolgens nog een stukje moeilijker maken door de kinderen de vormen te laten benoemen.

Intensiever: Verhoog de intensiteit van het spel door er een wedstrijd van te maken. Laat ze, zo snel mogelijk een voorwerp in de vorm van een figuur zoeken. Laat ze daarna drie voorwerpen zoeken in de vorm van een cirkel, vierkant en rechthoek. Degene die dit als eerst bij elkaar heeft is de winnaar.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.