Escape room - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Escape room’

Bewegend leren spel

Escape room

Deze bewegend leren oefening heet ‘Escape room’. Met dit spannende spel moeten kinderen samenwerken, meten, rekenen, bewegen, zoeken en bouwen om een probleem op te lossen en zo de geheime sleutel te vinden. Dit spel heeft een goede voorbereiding nodig en je kunt het zo complex maken als je zelf wilt.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:
Motorische ontwikkeling.
Samenwerken.
Taalvaardigheid.
Rekenvaardigheid.

Benodigdheden:
Papier.
Plakband.
Schaar.
Een doosje met een slot.
Stapelbare blokjes.
Meetlint.
Bal.

Uitleg:

Met dit spel moeten de kinderen een speurtocht volgen. Ze krijgen steeds een hint met een opdracht die weer verwijst naar een volgende hint.

Begin het spel met een geheime brief. In deze brief staat de eerste opdracht. ‘Speel vijf keer over met een bal en zoek daarna de stukjes van de volgende (verscheurde) brief”. Als de kinderen de stukjes van de brief hebben gevonden, moeten zij de brief weer aan elkaar puzzelen. Op deze brief staat “Zoek het aantal moertjes (of blokjes) van de volgende uitkomst: 3 x 5 = ? ‘De kinderen gaan nu op zoek naar 15 moertjes.

Als ze deze hebben gevonden overhandig je de volgende brief waar in staat ‘Stapel de moertjes op elkaar en meet het op. Spring vervolgens dat aantal keer omhoog, recht onder de hangende brief ’. De stapel van de 15 moertjes is 26 cm hoog. De kinderen moeten 26x omhoog springen en daarna mogen ze de hangende brief open maken.

Op deze brief staat een cijfer tekening van een mysterieus voorwerp. De kinderen moeten de tekening afmaken om te achterhalen welk voorwerp het is. Daarna moeten zij dat voorwerp zoeken. Op het voorwerp vinden zij de laatste brief met de tekst; ”Vind de sleutel onder 5 voorwerpen”. De kinderen moeten de sleutel zoeken. Deze ligt verstopt onder een stapeltje van 5 onderzetters. Met deze sleutel kunnen zij het geheime doosje open maken om zichzelf te bevrijden.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.