Duplo sommen - Springlab

Bewegend leren tip:
‘Duplo sommen’

Bewegend leren spelen

Duplo sommen

Deze bewegend leren oefening heet ‘Duplo sommen’. Een actief bewegend leren spel waarin, op een actieve en beweeglijke manier, gewerkt wordt aan ontwikkeldoelen voor rekenvaardigheid. Deze oefening is gemakkelijk zelf uit te voeren zonder dat daar veel voorbereiding voor nodig is.

Leeftijdscategorie:
Kinderen van 4 tot 6 jaar.

Ontwikkeldoel rekenen:
Veranderen
Vergelijken
Groottes
Hoeveelheden

Benodigdheden:
Drie vakken
Kaartjes met wiskundige tekens zoals; – + = x /
Duplo blokjes of Lego steentjes
Verschillende emmers of bakken

Uitleg:

Teken drie vakken en leg tussen de eerste en het tweede vak een rekenkaart en tussen het middelste en het laatste vak een kaart met daarop een = teken. Maak een rekensom, door in het eerste en tweede vak een aantal duplo blokken neer te leggen. Laat vervolgens de kinderen het aantal blokjes verzamelen om het derde vak te vullen en daarmee het antwoord te geven. Ze mogen telkens maar één blokje pakken. Als het antwoord van de som vijf is, dan moeten zij dus vijf keer op en neer rennen om vijf blokjes te verzamelen.

Spel variaties:

Maak het spel makkelijker of moeilijker door te variëren met de volgorde. Laat bijvoorbeeld alleen het antwoord zien en laat vervolgens de kinderen zelf een som bedenken om tot dat antwoord te komen. Je kunt ook de beweegintensiteit verhogen door meerdere bakken met blokjes op verschillende plekken te verstoppen.

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

Vaak vergt bewegend leren wat voorbereiding. Maar met de Springlab beweegvloer kan je direct aan de slag!
Met onze educatieve games kan jij ontdekken hoe je bewegend leren zonder voorbereiding regelmatig in kan zetten.

De interactieve games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met essentiële leerdoelen.
Wil je hier meer over weten?

Wij hebben aansluitende producten voor verschillende doelgroepen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de kinderopvang

Kinderen zijn van nature gek op bewegen. Jij kan ze op een toffe, interactieve manier in beweging brengen. Ontdek nu onze oplossingen.

Springlab Beweegvloer op de basisschool

Voor de basisschool

Door beweging toe te voegen aan jouw lessen leren de kinderen met hun hele lichaam. Dat betekent ongekende betrokkenheid en beweeg-en leerwinst!

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor het Integraal Kindcentrum

Creeër een doorgaande beweeglijn voor jonge kinderen zodat ze van jongs af aan plezier in bewegen ervaren en actief bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kinderen spelen rekenwereld op Springlab Beweegvloer

Voor thuis

Maak de schermtijd van je kind beweegtijd door onze innovatieve oplossing om in beweging te komen met je tablet of mobiele telefoon.