Springlab | Springloop is de bewegend leren app voor IKC

Bewegend leren met Springloop op jouw IKC

Bewegend leren met Springloop op jouw IKC

Bewegend leren makkelijk gemaakt

Met onze app Springloop!

Je wilt binnen jouw IKC graag aan de slag met bewegend leren. Maar, zo makkelijk is dat niet. Je weet niet zo goed hoe en waar te beginnen. Alles wat je online vindt, vraagt om veel voorbereiding. En door je volle schema en tijdsdruk lijkt het bijna onmogelijk om bewegend leren toe te passen.

Is dit voor jou herkenbaar? Dan is Springloop dé oplossing voor jou. Met onze educatieve bewegend leren app breng je kinderen met de tablet in beweging. Van zitten en swipen, naar rennen en scannen! 

Wil je het gratis uitproberen? Vraag dan hier de proefversie aan. 

IKC

De voordelen voor jou

Aan & gaan

Er is geen voorbereidingstijd nodig om met Springloop aan de slag te gaan: je zet de app aan en het spel begint! De kinderen spelen het spel helemaal zelfstandig en na afloop kun je als leerkracht de resultaten zien.  

Aantrekkingskracht van digitaal

Welk kind is er niet gek van tablets? Digitaal heeft een magische aantrekkingskracht op kinderen. En daar maakt Springloop gebruik van om ze lekker aan het bewegen en leren te krijgen!

Inoefenen met plezier

Springloop maakt lesstof die kinderen moeten inoefenen beweeglijk en avontuurlijk door de diverse spelvormen die erin verwerkt zijn. Al rennend en klimmend vragen beantwoorden is natuurlijk een hele leuke beleving. 

smiley voordelen voor jou

Binnen & Buiten Bewegend Leren

Lekker bewegen & leren in de buitenlucht. De kinderen krijgen veel zuurstof binnen, wat fantastisch is voor de ontwikkeling van het kinderbrein. En als het te hard regent, dan kun je de stations ook binnen ophangen. 

Grenzeloos bewegen

Wat is Springloop?

Springloop is een tablet app die je speelt met vijftien “stations” met kindvriendelijke QR codes. Verspreid de stations over het hele schoolplein, start de app op en je bent klaar voor de start. De kinderen rennen met de tablet tussen de stations heen en weer. Bij elk station vinden ze lesopdrachten waarmee zij o.a. taal en rekenen inoefenen. Door de gevarieerde verhaallijnen en spelvormen in de app worden kinderen gestimuleerd om te bewegen, samen te werken en natuurlijk te leren.

Win-win

De magie van digitaal

Kinderen groeien op in een wereld vol technologie. Springlab heeft ontdekt dat technologie waardevol is om kinderen echt in beweging te brengen. Digitaal heeft een wonderlijke aantrekkingskracht op kinderen. Zo’n kracht dat het zorgt voor doeltreffende veranderingen. Het inspireert kinderen om meer te bewegen en om plezier te hebben in het leren! De aandacht voor de lesstof wordt hierdoor succesvol verhoogd. Daarom is interactief bewegen de oplossing tot meer beweging op school.

Een reis naar meer beweging!

Het ontstaan van Springloop

Een goed product ontwikkelen kost tijd. Het idee voor Springloop is al in 2020 ontstaan. Vind jij het leuk om te lezen over de ontwikkeling van Springloop? Bekijk dan hier onze toffe reis naar meer beweging voor nog meer kinderen!

Een reis naar meer beweging!

Het ontstaan van Springloop

Een goed product ontwikkelen kost tijd. Het idee voor Springloop is al in 2020 ontstaan. Vind jij het leuk om te lezen over de ontwikkeling van Springloop? Bekijk dan hier onze toffe reis naar meer beweging voor nog meer kinderen!

Print & Play

Probeer Springloop gratis uit! 

Nieuwsgierig naar Springloop? Met de proefversie kan jij deze nieuwe & unieke bewegend leren app ervaren! Ontdek hoe je tablet onderwijs gemakkelijk bewegend en avontuurlijk kan maken, terwijl je geen concessies doet aan het leren.