Leermiddelen
voor het basisonderwijs

splash

Bewegend leren voor het

Basisonderwijs

Bij Springlab zetten we de aantrekkingskracht van de digitale media, zoals smartphones, tablets, laptops, (spel)computers en het digibord, in om kinderen in beweging te krijgen. Spelen, bewegen én leren met de digitale leermiddelen van nu. Wij begrijpen als geen ander waar jij als leerkracht op of directeur van een basisschool tegenaan loopt. Je wilt wel aan de slag met bewegend leren, maar je weet niet zo goed waar en hoe te beginnen. De lesstof en spellen die je vindt, vragen om knip- en plakwerk en werken niet op de digitale leermiddelen die je gebruikt. En door het volle lesrooster en de tijdsdruk lijkt het bijna onmogelijk om bewegend leren toe te passen. 

Gelukkig hebben wij bij Springlab ervaring met het begeleiden van professionals in het basisonderwijs. Daarom delen wij onze informatie en kennis over bewegend leren en vertellen we je graag alles over het effect en de voordelen daarvan voor kinderen tot 13 jaar. We geven je praktische tips en suggesties voor spellen. En we adviseren je over en helpen je bij het toepassen van bewegend leren bij jou op school. Of dit nou binnen is, in het klaslokaal, of buiten op het schoolplein. Samen brengen wij ‘jouw’ kinderen in beweging! Lees hieronder meer over onze interactieve Beweegvloer, tablet app Springloop én Fit & Vaardig voor het digibord.

Bewegend leren

Makkelijk gemaakt!

De leermiddelen van Springlab aan en gaan, gemak voor de leerkracht

Met gemak voor jou

Gemak

Onze leermiddelen maken het mogelijk om bewegend leren toe te passen zonder voorbereidingstijd. Gemak voor jou!

Springlab heeft een 100% glimlach-garantie

Met plezier voor de kinderen

Plezier

De spellen zorgen gegarandeerd voor een glimlach. Bewegend leren met plezier voor de kinderen!

De leermiddelen van Springlab zijn toekomstbestendig

Gebruik van digitale media

Toekomstproof

Maak gebruik van de digitale leermiddelen van nu én de toekomst. Onze leermiddelen zijn toekomstproof!

Bewegend leren op het

Leerplein

De interactieve

Beweegvloer

De Beweegvloer is de meest complete oplossing van Springlab. De vloer creëert een interactieve belevingswereld voor kinderen uit groep 1 t/m groep 5 van de basisschool. Kinderen rekken, strekken en wringen zich in de meest uitdagende bochten tijdens het spelen van één van de bewegend leren spellen. De vloer reageert op de bewegingen van de kinderen. Dit zorgt niet alleen voor een hoge betrokkenheid en activiteit, maar vooral voor een grote glimlach op het gezicht van de kinderen.

Meer over de Beweegvloer

Bewegend leren op het

Schoolplein

Tablet app

Springloop

Springloop is de educatieve app waarmee iedere tablet wordt omgetoverd tot een bewegend leren spel. Er zijn verschillende spellen voor groep 1 t/m 8, waarmee de kinderen de lesstof al (buiten) spelend en bewegend automatiseren. Allemaal afgestemd op de SLO leerdoelen en de lesmethodes van nu. Zo kunnen de kinderen al ‘rennend en scannend’ aan de slag met taal, rekenen, klokkijken, breuken en nog veel meer. Het werkt heel eenvoudig: je hangt de 15 scanbare stations op, download de app en pakt de tablet(s). Aan en gaan!

Meer over Springloop

Bewegend leren in het

Klaslokaal

Actieve lessen op het digibord

Fit & Vaardig

Fit & Vaardig brengt bewegend leren naar het digibord van jouw klaslokaal! In de app zitten ruim 800 actieve taal- en rekenlessen voor groep 1 t/m 8 (en het SBO) die je met één klik op het bord kunt aanzetten. Freddie en Femke stellen een vraag en geven het goede voorbeeld. De kinderen geven antwoord door te bewegen. Welke lesmethode je ook gebruikt, vervang het inoefenen en automatiseren door Fit & Vaardig en je bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook extra beweging toe aan de dag. Bewegend leren in de puurste vorm!

Meer over Fit & Vaardig