Bewegend leren
Leerdoelen

splash

Spellen en lessen die aansluiten op de

Leerdoelen

De spellen die wij hebben ontwikkeld voor onze leermiddelen sluiten naadloos aan op de leerdoelen voor het basisonderwijs. De kerndoelen, die door SLO zijn opgesteld, zijn onderverdeeld in de Nederlandse en Engelse taal, rekenen en wiskunde, oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie en bewegingsonderwijs. Daarnaast zijn alle bewegend leren spellen voor de Beweegvloer en Springloop, maar ook de actieve lessen van Fit & Vaardig, afgestemd op de lesmethodes die voor primair onderwijs beschikbaar zijn. Waaronder: Staal, Pit, Taal Actief, Taaljacht, Nieuw Nederlands junior, Alles telt Q, De wereld in getallen, Getal en ruimte junior, Pluspunt, Semsom en Rekenplein.

Als leerkracht op een basisschool is het fijn om te weten welk leermiddel of vorm je het beste kunt inzetten om met bewegend leren aan de slag te gaan én welk spel je kunt kiezen om bepaalde lesstof te oefenen, herhalen of te automatiseren. In onze leerdoelenwaaiers hebben we daarom een handig overzicht gemaakt. Hierin zie je welke spellen er beschikbaar zijn voor de onder-, midden- en bovenbouw (groep 1 t/m 8), voor welk vakgebied en welke leerinhoud hierin aan bod komt. Zo zie je in één oogopslag wat je kunt doen voor taal, spelling, lezen, rekenen, klokkijken, breuken, plus- en minsommen, woordenschat, vormen, muziek, dans, wereldoriëntatie en nog veel meer.

Spellen voor de

Beweegvloer

De spellen voor de Beweegvloer worden geprojecteerd op de vloer en vanzelfsprekend ook daarop gespeeld. Er zijn spellen voor kleuters en groep 1 t/m 5 van de basisschool. Bekijk hier het overzicht van alle beschikbare spellen en matten of download onze leerdoelenwaaier voor een overzicht van alle spellen per leeftijd, bouw en vakgebied.

Bekijk leerdoelenwaaier

Tablet games voor

Springloop

De spellen voor tablet app Springloop zijn beschikbaar op Android tablets en iPads, maar ook op mobiel. Om de bijbehorende stations te kunnen scannen is het belangrijk dat er een camera op het apparaat zit. Er zijn spellen voor groep 1 t/m 8 en voor de BSO beschikbaar. Bekijk hier het overzicht van spellen of download de leerdoelenwaaier.

Bekijk leerdoelenwaaier

Actieve lessen voor

Fit & Vaardig

Bij Fit & Vaardig kan je als leerkracht kiezen uit maar liefst 800 actieve lessen. Per leerjaar (groep 1 t/m 8) zijn er zo’n 132 taal- en rekenlessen die je direct vanaf het digibord kunt geven. De lessen worden klassikaal gedaan, maar kunnen ook in groepjes of thuis met ouders worden gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle lessen per leerjaar en welke lesstof je hiermee kunt oefenen.

Bekijk de voorbeeldles