Spellen
voor de Springlab Beweegvloer
Met de Beweegvloer spellen blijven kinderen
Leren en ontwikkelen
Het is voor jou natuurlijk van belang dat de kinderen niet alleen maar leuk bezig zijn en lekker bewegen, maar ook blijven leren en ontwikkelen. Daar hebben wij de spellen van de Beweegvloer op ontworpen. Deze sluiten naadloos aan op de ontwikkel- en leerdoelen per leeftijdsgroep.
Wil je een overzicht van alle spellen, welke leerdoelen hierin aan bod komen én voor welke leeftijd, groep of klas ze geschikt zijn? Download dan de leerdoelenwaaier en bekijk hieronder alle games. De Beweegvloer zelf ervaren? Plan dan een demo!
NIEUW! Tellen met Sprongen, samen met Bas de Bij!
Vak: rekenen, tellen (kerndoel 23, 24, 26 en 29)
Leeftijdsgroep: vanaf groep 1-2 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met het tellen met verschillende sprongen. De beweegvloer toont verschillende hinkelpaden met cijfers waarover kinderen in de goede volgorde naar de overkant kunnen springen. Het spel wordt afgewisseld met opdrachten waarbij de kinderen individueel mogen stemmen op getallen waarvan zij vinden dat het in de getallenlijn past. De leerkracht stelt voorafgaand aan het spel in met welke sprongen er geoefend gaat worden.

Spelende stapjes game
Vak: ontdekken, beleven
Leeftijdsgroep: 2-3 jaar (KDV)
In dit spel maken de kinderen kennis met de mogelijkheden van de beweegvloer. Er komen verschillende minigames aan bod, zoals het maken van een tangrampuzzel, het ontdekken van geluiden van verschillende boerderijdieren en het aan- en uitdoen van lampjes. De ervaring, plezier en het bewegen staat centraal in dit spel. De kinderen kunnen dus geen fouten maken.
Li-la-lente game
Vak: seizoenen, weer en klimaat
Leeftijdsgroep: 2-3 jaar (KDV)
In dit spel ontdekken de kinderen verschillende kenmerken van het seizoen lente. Samen met Lin kiezen de kinderen geschikte kleding voor in de lente. Daarna kunnen de kinderen telkens kiezen uit twee minigames. In elke minigame staat een ander element van de lente centraal, zoals paaseieren versieren en zoeken, het gras maaien, buitenspelen, bloemen water geven en de lenteboom verkennen.
Zi-za-zomer game
Vak: seizoenen, weer en klimaat
Leeftijdsgroep: 2-3 jaar (KDV)
In dit spel ontdekken de kinderen verschillende kenmerken van het seizoen zomer. Samen met het Springloop meisje Lin kiezen de kinderen geschikte kleding voor in de zomer. Daarna kunnen de kinderen telkens kiezen uit twee minigames. In elke minigame staat een ander element van de zomer centraal, zoals kamperen in de tuin, zwemmen in het zwembad,
het strand opruimen en de zomerboom verkennen.
Speurneuzen
Vak: nederlands, woordenschat
Leeftijdsgroep: 3-4 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met nieuwe woorden en klanken. De beweegvloer toont een plattegrond van een dierentuin. Samen met de dieren gaan de kinderen op zoek naar vermiste spullen. Zo leren zij nieuwe woorden.
Letters in het zand
Vak: lezen, alfabetisch principe
Leeftijdsgroep: groep 1-2 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met het koppelen van klanken aan letters (fonemisch bewustzijn). De beweegvloer toont een lettervorm. De kinderen moeten deze vullen door gebruik te maken van hun lichaam én samen te werken.
Wat rijmt er op?
Vak: fonemisch bewustzijn
Leeftijdsgroep: groep 1-2 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met rijmen. De beweegvloer toont telkens een aantal plaatjes. De kinderen moeten de plaatjes die op elkaar rijmen bij elkaar zoeken, door erop te gaan staan. Samenwerken is hierbij erg belangrijk.
Weet wat je leest
Vak: taal, technisch lezen
Leeftijdsgroep: groep 3 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren door het lezen van klankzuivere woorden met één of twee lettergrepen. De beweegvloer toont plaatjes waarbij de kinderen het goed geschreven woord moeten zoeken. En dit kan natuurlijk ook andersom!
Lees en rijm
Vak: taal, technisch lezen
Leeftijdsgroep: groep 4 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met het lezen van zowel klankzuivere als niet klankzuivere woorden en met het automatiseren van het rijmen. De beweegvloer toont plaatjes waarbij de kinderen het rijmende woord moeten zoeken. En ook andersom!
Getallenkoekjes
Vak: rekenen, getallen
Leeftijdsgroep: groep 1-2 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van getallen en getalsymbolen. De beweegvloer toont een getalvorm. De kinderen moeten deze vullen door gebruik te maken van hun hele lichaam. Samenwerking is belangrijk, want alleen lukt dit niet!
Koekbestelling
Vak: rekenen, getallen
Leeftijdsgroep: groep 1-2 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met het automatiseren van getallen en getalsymbolen. De beweegvloer toont verschillende getalsymbolen. Het wobbelfiguur vertelt de kinderen op welk getal ze moeten gaan staan. Door samen te werken, want de getallen worden steeds groter!
Tellen tot en met 10
Vak: rekenen, hoeveelheden
Leeftijdsgroep: groep 1-2 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen met resultatief tellen tot 10. De beweegvloer toont rijtjes met voorwerpen waarbij de kinderen het juiste getalsymbool moetne zoeken. Het spel wordt afgewisseld met rollende getallen. De foute symbolen moeten worden tegen gehouden.
Plus en min met Bobby
Vak: rekenen, op- en aftrekken
Leeftijdsgroep: groep 3 (PO)
In dit spel worden de kinderen meegenomen in een verhaal van bouwvakker Bobby om het automatiseren van plus- en/of minsommen tot 10 of tot 20 te oefenen. De beweegvloer toont sommen, waarbij de kinderen het juiste antwoord moeten zoeken. Soms zijn er meerdere antwoorden goed!
Rollende tafels
Vak: vermenigvuldigen en delen
Leeftijdsgroep: groep 4 (PO)
In dit spel oefenen de kinderen de tafels van vermenigvuldiging. De beweegvloer toont voorwerpen waarbij de kinderen de passende keersom moeten zoeken. Samenwerking is belangrijk, want soms zijn er meerdere antwoorden goed!
Hatsjoe!
Vak: vormen, meetkunde
Leeftijdsgroep: 3-4 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met het onderscheiden en benoemen van meetkundige vormen. De beweegvloer toont een verkouden Puk die in de zandbak wil spelen. Puk moet telkens niezen, daardoor verplaatsen de zandvormpjes zich door de zandbak.
Kliederen met knuffels
Vak: meetkunde, rekenen
Leeftijdsgroep: 1-2 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met meetkundige begrippen als achter, in en onder. De beweegvloer toont de knuffels van Puk die de kinderen uitnodigen om samen met hen met verf te spelen. Rollend en vegend, kliederen de kinderen alles in Puks huis onder de verf!
Kleurenwereld
Vak: beeldende vorming
Leeftijdsgroep: 3-4 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met het aanwijzen, herkennen en benoemen van verschillende kleuren. De beweegvloer toont een verdrietige, kleurloze Wobbel die vraagt of de kinderen hem zijn kleur terug willen geven. De kinderen moeten echte spullen in de juiste kleur verzamelen en op de beweegvloer leggen om de Wobbel te helpen.
Oefenen met kleuren
Vak: beeldende vorming
Leeftijdsgroep: 3-4 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met het aanwijzen en benoemen van kleuren. De beweegvloer toont plaatjes in verschillende kleuren. De kinderen horen vervolgens naar welke kleur ze op zoek moeten. Samenwerking is hierbij belangrijk, want soms zijn er meerdere antwoorden goed. Het spel wordt afgewisseld met rollende kleuren.
Dolle dansjes
Vak: muziek en dans
Leeftijdsgroep: 1-2 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met samen bewegen op zelfgemaakte muziek. De beweegvloer toont knoppen die elk een uniek geluid produceren als er kinderen op gaan staan. Door over de beweegvloer te bewegen, componeren de kinderen hun eigen muziek.
Soepel swingen
Vak: muziek en dans
Leeftijdsgroep: 1-2 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met samen bewegen op zelfgemaakte muziek. De beweegvloer toont knoppen die elk een uniek geluid produceren als er kinderen op gaan staan. Door over de beweegvloer te bewegen, componeren de kinderen hun eigen muziek.
Reuzentranen
Vak: wereldoriëntatie
Leeftijdsgroep: 1-2 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met het herkennen van een emotie van een ander, proberen er rekening mee te houden en hulp te bieden. De beweegvloer toont Puk in een bos. Er druppelt iets naar beneden en op de grond ontstaat een meertje. Doordat de kinderen van blad naar blad springen, vinden ze een huilende reus.
Blobbers
Vak: wereldoriëntatie
Leeftijdsgroep: 1-2 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met samenwerken. De beweegvloer toont vormen die de kinderen met hun eigen lichaam moeten vullen. Als de vorm voldoende is gevuld, verschijnt het fantasierijke dier dat in de vorm verstopt zat.
Klunskabouters
Vak: wereld, samenleving
Leeftijdsgroep: 3-4 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met samenwerken. De beweegvloer toont kabouter Tink en haar kluskabouters in de tuin. De kluskabouters helpen Tink met het verzorgen van de natuur, maar blijken echte klunzen te zijn. Daarom heeft Tink hulp van de kinderen nodig. De kinderen moeten slingers vormen om de kraan met water te verbinden met de dorre planten.
Vreemde Vogels
Vak: planten en dieren
Leeftijdsgroep: 1-2 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met de uiterlijke kenmerken van dieren. De beweegvloer toont Puk die in de tuin ligt. Er valt een jong vogeltje uit de boom. De kinderen gaan samen met Puk op zoek naar de familie van het jonge vogeltje. Tijdens hun zoektocht komen ze verschillende dieren tegen en onderzoeken de kinderen of het jonge vogeltje familie is van deze dieren.
Soep maken
Vak: landbouw en industrie
Leeftijdsgroep: 1-2 jaar (KDV)
In dit spel oefenen de kinderen met het bereiden van groentesoep en het sorteren van voorwerpen op basis van de eigenschap ‘groenten’. De beweegvloer toont Puk met een tas vol boodschappen. De tas scheurt en de spullen rollen over de vloer. De kinderen helpen Puk met het vinden van de ingrediënten.
Gratis demonstratie?
Ben je nieuwsgierig en zou je de Beweegvloer met een aantal van deze spellen graag ‘in actie’ willen zien? Dan nemen wij daar, tijdens een demo, graag de tijd voor! In ca. 30 minuten laten we je (via een online videoverbinding) zien hoe het werkt. Je krijgt een link toegestuurd en je kunt vanachter je bureau kijken. Alleen de koffie moet je zelf nog even pakken 😉
Vul rechts het formulier in en dan neem ik (Vincent) contact met je op om de virtuele demo in te plannen. Hopelijk tot snel!
Kom je er niet helemaal uit? Of heb je vooraf nog een vraag over de Beweegvloer? Neem dan gerust even contact met mij op via:
