Eerste Springlab Peuterpakket feestelijk gelanceerd

13-11-2018

Stilzitten is het nieuwe roken. Volgens de WHO is een passieve levensstijl inmiddels een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Adviesrapporten, petities en onderzoeken haalden de media, maar échte oplossingen bleven uit. Tot nu. Na twee jaar intensieve ontwikkeling hebben we 12 november 2019 bij kinderdagverblijf De Hooiman in Rotterdam het eerste Springlab Peuterpakket gelanceerd om bewegend leren de norm te maken.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dat doen we echter minder en minder. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een passieve levensstijl inmiddels een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Dat begint al in het onderwijs. Kinderen brengen daar 1000 van hun 3000 wakkere uren zittend door. Dit moet én kan anders!

Inmiddels twee jaar geleden namen we daarom het heft in eigen hand om kinderen in hun leeromgeving letterlijk in beweging te brengen. Samen met een groot netwerk van partners – onder andere de grootste gemeenten (G4), marktleiders in de kinderopvang, uitgevers, pedagogisch experts, wetenschappers – hebben we gebouwd aan een plan om bewegen en leren vanaf peuteronderwijs samen te voegen: bewegend leren.

Het eerste tastbare product van deze samenwerking is het Springlab Peuterpakket voor de kinderopvang – een combinatie van een interactieve technologie en educatieve games. Een compleet nieuwe leerervaring voor peuters! Wij willen het probleem grondig bij de wortels aanpakken. Daarom beginnen we bij de allerjongsten en werken we van peuters naar kleuters, het basisonderwijs en uiteindelijk het voortgezet onderwijs. Zo groeien we met de kinderen mee.

Op kinderdagverblijf De Hooiman werd gisteren het allereerste Springlab Peuterpakket feestelijk in gebruik genomen. Sacha Ausems, voorzitter van de raad van bestuur van Humankind (voorheen: Kinderopvang Humanitas) waar deze peutergroep onder valt: “Bewegen is niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid, het geeft kinderen ook zelfvertrouwen, verbetert hun zelfbeeld, stimuleert sociale interactie en zorgt voor een betere opname van de lesstof. Wij vinden beweging zeer belangrijk voor de optimale ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en zijn er trots op dat het eerste Springlab Peuterpakket op een van onze locaties wordt geïntroduceerd.”

 

Blog

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van Springlab, bewegend leren, de Beweegvloer, Springloop en Fit & Vaardig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een e-mail update van ons!
Meld je aan