Word een gezonde school met Fit & Vaardig | Springlab

Een gezonde school

met Fit & Vaardig

Met het Gezonde School pakket worden kinderen

Gezond, Fit & Vaardig

Vanaf 6 maart is het weer mogelijk om het ondersteuningsaanbod voor de Gezonde School aan te vragen. Met deze subsidie kan je Gezonde School activiteiten, zoals Fit & Vaardig, kosteloos aanschaffen. Hiermee breng jij bewegend leren naar het klaslokaal! Met deze app voor het digibord kies je uit één van de ruim 800 (!) actieve taal- en rekenlessen. Freddie en Femke brengen ‘jouw’ kinderen in beweging. Als dat niet bijdraagt aan een gezonde school, dan weten wij het bij Springlab ook niet meer! Lees hier meer over de Gezonde School aanpak en ons pakket.

De Gezonde School: hoe werkt het?

Of jouw school nou wel of niet al een Gezonde School is, in beide gevallen kun je subsidie aanvragen voor Fit & Vaardig binnen het thema Bewegen & Sport. Volg de stappen hieronder (via de website van mijngezondeschool.nl) en laat ons via onderstaande knop weten dat je een aanvraag gaat doen. We nemen contact met je op en voorzien je van alle informatie die je nodig hebt om Fit & Vaardig in je aanvraag op te nemen.

Springlab icon digibord

Stap 1: aanvraag

Wil je jouw school aanmelden voor het Gezonde School ondersteuningsaanbod? Dan kan dit vanaf 6 maart tot en met 17 april 2023. Dit kan via: mijngezondeschool.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Springlab icon fun glimlach

Stap 2: toekenning

In mei ontvangt de aanvrager van het Gezonde School aanbod een e-mail, waarin staat of de aanvraag is toegekend. Is dit het geval voor jouw school? Dan kan je aan de slag met de planning.

Springlab icon bewegen actief

Stap 3: voorbereiding

Als Gezonde School krijg je een geldbedrag (subsidie) van €3.000,-, scholing voor de coördinator én 10 uur advies en ondersteuning van de GGD. Aan jou om te bepalen hoe en waar je dit inzet!

Springlab icon idee inzicht

Stap 4: actie

Tijd voor actie! De € 3.000 kun je inzetten voor een Gezonde School activiteit.  Met Fit & Vaardig maak je in één keer alle digiborden in de school beweeglijk, een goede keuze dus!

Met Fit & Vaardig krijg je kinderen in beweging. En met de Gezonde School subsidie kan je dit actieve lesprogramma kosteloos aanschaffen. Dus, waar wacht je nog op?

Waarom Fit & Vaardig?

  • Door te bewegen maken je hersenen stofjes en nieuwe verbindingen aan
  • Deze stofjes zorgen ervoor dat je sneller leert en beter onthoud
  • Door actief bezig te zijn en lekker te bewegen, blijf je gezond en fit

Kortom: kinderen leren beter en bewegen meer. Fit & Vaardig is het leukste actieve lesprogramma voor het basisonderwijs. Wil je het eerst uitproberen? Dat kan!