Dolle dansjes - Springlab

Last Updated on maart 14, 2022 by

Dolle dansjes:
Bewegend leren van Springlab

Dolle dansjes

In ’t kort

Lekker dansen, wie houdt er niet van? In Dolle Dansjes dagen we peuters uit om hun eigen muziek te componeren. Door hun bewegingen en spetterende dansmoves ontstaan er continu nieuwe muzieklagen die samen muziek vormen en zorgen voor een mooie lichtshow op de vloer. Bewegen, spelen, dansen, samenwerken en muziek maken gecombineerd in Dolle Dansjes!

De dansvloer bestaat uit tal van knoppen die elk een uniek geluid produceren als de kinderen er op staan. De geactiveerde knoppen lichten op.

De kinderen dansen en springen, en componeren zo hun eigen muziek op de dansvloer. De blauwe ster vliegt voorbij en kan gevuld worden door de kinderen.

De gele ster knalt uit elkaar waardoor een gele knop op de vloer een nieuw geluid krijgt.

Hoe werkt 't?

Uitgebreide beschrijving

In deze game staan de onderstaande ontwikkelingsgebieden centraal. Bij Dolle Dansjes is creatieve expressie het belangrijkst.

Creatieve expressie: peuters krijgen alle vrijheid om hun eigen muziek te maken. Creativiteit, experimenteren, ritmegevoel en zelfexpressie worden gestimuleerd.
Lichamelijke beweging: het lichaam als muziekinstrument. Motorische ontwikkeling en bewegen op de maat van de muziek staan centraal.
Sociaal en emotioneel: de mooiste muziek in Dolle Dansjes maak je samen. Als groep gaan de peuters op zoek naar de leukste en mooiste combinaties van geluidseffecten.