Word een gezonde school
met Fit & Vaardig

splash

Fit & Vaardig voor de

Gezonde school

Van maandag 4 maart tot en met maandag 15 april 2024 is het weer mogelijk om het ondersteuningsaanbod voor de Gezonde School (schooljaar 2024-2025) aan te vragen. Met deze subsidie kan je erkende leefstijlprogramma’s en activiteiten, zoals Fit & Vaardig, kosteloos aanschaffen. Hiermee breng jij bewegend leren naar het klaslokaal! Met deze app voor het digibord kies je uit één van de ruim 800 (!) actieve taal- en rekenlessen. Freddie en Femke brengen de leerlingen van jouw school in beweging. Als dat niet bijdraagt aan een gezonde school, dan weten wij het bij Springlab ook niet meer!

Lees hieronder meer over Fit & Vaardig. Wil je weten wat je op welk moment moet doen om gebruik te maken van het Gezonde School aanbod? Klik dan op de button om de planning te bekijken!

Bekijk de planning

Word een Gezonde School in 3 stappen

Stappenplan

Stap 1 Springlab

Maart- April 2024

Aanvraag

Scholen (locaties) in het primair onderwijs en speciaal basisonderwijs kunnen zich van 4 maart t/m 15 april 2024 registreren en een aanvraag indienen voor het Gezonde School ondersteuningsaanbod 2024-2025. Ga hiervoor naar mijngezondeschool.nl.

Ga naar Mijn Gezonde School
Stap 2 Springlab

Mei - September 2024

Toekenning

In mei hoor je of de subsidie is toegekend. Is dit zo? Dan moet er een coördinator worden aangewezen. Vervolgens kiest de school een gezondheidsthema, dat moet worden verwerkt in het jaarplan voor 2024-2025. Fit & Vaardig valt binnen het thema 'Bewegen en Sport'.

Thema Bewegen en Sport
Stap 3 Springlab

Mei - September 2024

Aanschaf

Direct na de toekenning kan de school 40% van het geldbedrag (dit is €1.200,-) uit het ondersteuningsaanbod factureren. Dit is mogelijk tot en met 30 september 2024. Hiermee kan het Fit & Vaardig 'Gezonde School' pakket (a €990,-) kosteloos worden aangeschaft. Om dit pakket aan te vragen kun je het formulier onder aan deze pagina invullen of op onderstaande button klikken.

Gezonde School pakket
Ondersteuningsaanbod | Voor wie? Voor wat? En hoe werkt het?
Gezonde school subsidie

Het ondersteuningsaanbod Gezonde School is bedoeld voor alle scholen (locaties) die gebruikmaken van bekostigd onderwijs in het primair onderwijs en speciaal onderwijs, die een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend willen maken. Het ondersteuningsaanbod helpt jouw school bij het werken aan het vanzelfsprekend maken van een gezonde leefstijl op school. Het aanbod bestaat uit: advies, scholing, een geldbedrag en een aanpak (gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en de praktijk). Met het aanbod werk je aan één of meerdere gezondheidsthema’s, waaronder ‘Bewegen en sport’.  Jouw school kan hiermee het certificaat en vignet ‘Gezonde School’ aanvragen, zodat je kunt laten zien dat er structureel gewerkt wordt aan dit thema.

Als je als school het Gezonde School ondersteuningsaanbod krijgt toegekend, dan kun je gebruikmaken van:

  • Een subsidie (geldbedrag) van €3.000,- per school
  • Het scholingsaanbod voor een Gezonde School coördinator
  • Advies en ondersteuning (10 uur) van een Gezonde School adviseur

De subsidie mag besteed worden aan de inzet of aanschaf van zogenaamde Gezonde School activiteiten. Fit & Vaardig is een erkend leefstijlprogramma en staat dus op deze lijst van activiteiten binnen het thema ‘Bewegen en sport’. Dit betekent dat je deze bewegend leren digibord app kosteloos kunt aanschaffen vanuit deze subsidie!

Wat is het eigenlijk?

Fit & Vaardig op school

Fit & Vaardig is het leukste actieve lesprogramma voor het basisonderwijs. De app brengt bewegend leren naar het digibord van jouw klaslokaal! In het programma zitten ruim 800 actieve taal- en rekenlessen voor groep 1 t/m 8 (en het SBO) die je met één klik op het bord kunt aanzetten. Freddie en Femke stellen een vraag en geven het goede voorbeeld. De kinderen geven antwoord door te bewegen. Welke lesmethode je ook gebruikt, vervang het inoefenen en automatiseren door Fit & Vaardig en je bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook extra beweging toe aan de dag. Bewegend leren in de puurste vorm!

Wil je Fit & Vaardig en de 800 (!) actieve lessen eerst uitproberen? Dat kan! Met een proefaccount krijg je 60 dagen gratis toegang!

Probeer het gratis

Het Fit & Vaardig Gezonde School pakket

Vraag hier aan

Met Fit & Vaardig kan de hele school aan de slag met bewegend leren. Gewoon in het klaslokaal, via een app die plug ’n play werkt vanuit de browser op het digibord. Er zijn maar liefst 800 actieve lessen beschikbaar voor groep 1 t/m 8 van de basisschool én het SBO. Alle leerkrachten kunnen een eigen groep aanmaken en taal- en rekenlessen klaarzetten voor hun leerlingen. Het is zélfs mogelijk om ouders toegang te geven tot de app. Speciaal voor het Gezonde School ondersteuningsaanbod hebben wij een Fit & Vaardig ‘Gezonde School’ pakket a €990,- samengesteld. Met de subsidie kan je dit pakket kosteloos aanschaffen. Met dit pakket krijg je:

  • Een jaar lang toegang tot Fit & Vaardig premium (per school)
  • Toegang tot de 800 actieve lessen via de digibord app
  • Een onbeperkt aantal groepen/klassen aanmaken
  • Een onbeperkt aantal gebruikers/leerkrachten aanmaken
  • Gratis toegang geven aan 500 ouders

Ben je al een Gezonde School en wil je dit pakket bestellen? Of ga je het ondersteuningsaanbod nog aanvragen en wil je dat wij je hierbij helpen? Klik dan op de button om het Fit & Vaardig Gezonde School pakket aan te vragen!

Wat is je naam?(Vereist)
Noteer hier het (persoonlijke) e-mailadres voor de bevestiging en communicatie
Noteer hier het (mobiele) telefoonnummer waarop je te bereiken bent
Bijvoorbeeld OBS De Wegwijzer
Is deze school al een 'Gezonde School'?(Vereist)
Heeft jouw school afgelopen schooljaar het Gezonde School ondersteuningsaanbod gekregen
Wat is het adres van de school?(Vereist)
Bijvoorbeeld leerkracht, directeur, coördinator