Springlab
Digitaal bewegend leren

Digitale leermiddelen en oplossingen

Bewegend leren

Jij hebt ons artikel in de ‘Digitalisering’ special van de Academie en Vakvereniging voor Schoolleiders (AVS) gelezen. Lees hieronder meer over Springlab, digitaal bewegend leren, en onze oplossingen voor het basisonderwijs.

Wij zijn Springlab. Wij creëren beweegimpact. Wij brengen kinderen in het basisonderwijs in beweging met behulp van technologie en digitale media, zoals smartphones, tablets, digiborden en (spel)computers. Bewegend leren met de leermiddelen van nu. Toekomstproof. Met gemak voor de leerkracht. En met plezier voor de leerlingen!

Springlab, bewegend leren:

 

  • Toekomstproof; met de digitale leermiddelen van nu
  • Makkelijk gemaakt; zonder voorbereiding en met minimale begeleiding
  • Met plezier; gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de kinderen

Fit & Vaardig account en licentie, premium school of proefversie

Fit & Vaardig

Proefaccount

Fit & Vaardig is het leukste actieve lesprogramma van Nederland én de enige bewegend leren lesmethode voor het basisonderwijs. De app brengt bewegend leren naar het digibord van jouw klaslokaal! In het programma zitten ruim 800 actieve lessen voor groep 1 tot en met 8 (en het speciaal basisonderwijs) die je met één klik op het bord kunt aanzetten. Welke taal- of rekenmethode je ook gebruikt, vervang het inoefenen en automatiseren van de lesstof door Fit & Vaardig en je bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook extra beweging toe aan de dag. Bewegend leren in de puurste vorm! Wil je de Fit & Vaardig digibord app en lessen uitproberen op jouw school? Maak dan hier een proefaccount aan. Jouw leerkrachten kunnen het dan 60 dagen gratis uitproberen!
Springloop tablet app licentie en stations startpakket

Springloop

Proefversie

Springloop is de educatieve bewegend leren app waarmee iedere tablet wordt omgetoverd tot een spel om buiten, op het schoolplein, te gaan ‘rennen en scannen‘. De Springloop app is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Er is een breed aanbod spellen voor groep 1 t/m 8 van de basisschool onderverdeeld in onder-, midden- en bovenbouw. Alle spellen sluiten naadloos aan op de SLO leerdoelen en lesmethodes. Met Springloop kan je als leerkracht zonder voorbereiding en begeleiding aan de slag met bewegend leren! Wil je de Springloop app en spellen uitproberen? Vraag dan hier een gratis proefversie aan. Jouw leerkrachten kunnen het dan 30 dagen gratis proberen!
De vaste beweegvloer en plafond projector van Springlab

Beweegvloer

Online demo

De Springlab Beweegvloer is de meest complete oplossing van Springlab. De vloer creëert een interactieve belevingswereld voor kinderen uit groep 1 tot en met 5 van de basisschool. Kinderen rekken, strekken en wringen zich in de meest uitdagende bochten tijdens het spelen van één van de bewegend leren spellen. De vloer reageert op de bewegingen van de kinderen. Dit zorgt niet alleen voor een hoge betrokkenheid en activiteit, maar vooral voor een grote glimlach op het gezicht van de kinderen. En dus ook op dat van jou! Wil je de Beweegvloer in actie zien? Plan dan hier gratis een virtuele demonstratie in. Wij laten je dan in 30 minuten zien hoe het werkt en hoe leuk én leerzaam onze spellen zijn!