Minister van Onderwijs zegt JA tegen bewegend leren

17-11-2017

Bij Springlab vinden we het zeer belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ideeën, technologieën en start-ups. Daarom ging chief Jan-Paul graag in op de uitnodiging om langs te komen bij het event Startup24. En hij ging met een doel: een kort interview over bewegend leren met de kersverse minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven. En dat is gelukt! Een heel kort interview dan…

Bent u bekend met bewegend leren?
Ja, ik ken het concept. Het schijnt goed te zijn voor de leerprestaties.

Dat klopt, wij mensen zijn niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Dat is niet meer van deze tijd. Ons lichaam is slechts een vervoersmiddel om onze hersenen mee de klas in te brengen.
Daar ben ik het helemaal mee eens, de hele dag stilzitten is niet meer van deze tijd. Er zijn kinderen die prima veel kunnen zitten, maar een groot deel van de kinderen heeft hier veel moeite mee. Voor hen zou het heel goed zijn om bewegend leren toe te passen. Dan komen deze kinderen veel beter tot hun recht!

De minister had duidelijk een strakke planning en moest snel door, maar Jan-Paul wist haar nog net te strikken voor een foto om zo haar support te tonen voor bewegend leren. En op dat moment bleek maar weer eens hoe aanstekelijk bewegend leren is: zelfs Prins Constantijn kwam snel aanvliegen om ook zijn steun te betuigen!

Door de drukbezette agenda van de minister hadden we helaas geen mogelijkheid om een uitgebreider interview afnemen, maar het was ontzettend gaaf om te horen dat ze:

  • al bekend was met bewegend leren;
  • positief is over bewegend leren;
  • en zelfs op de foto wilde om bewegend leren te supporten!

Met zelfs de steun van de minister van Onderwijs kan het niet meer misgaan, toch? 😉

Blog

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van bewegen en bewegend leren? En regelmatig inspiratie, tips en spellen ontvangen om ‘jouw’ kinderen in beweging te brengen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks een mail van ons met het laatste nieuws, blogs, tips, spellen en downloads. Helemaal gratis!
Meld je aan