Beweegimpact jaarrapport 2023

18-01-2024

Wij zijn Springlab. Wij creëren beweegimpact.

Onze beweegimpact in 2023

Wij zijn Springlab. Onze missie is het creëren en vergroten van beweegimpact. Dit doen we door kinderen in de kinderopvang en het basisonderwijs in beweging te brengen. Met slimme beweeg oplossingen, die gemakkelijk zijn in gebruik (voor de PM-er of leerkracht) en leuk voor de kinderen: de Springlab Beweegvloer, de Springloop tablet app én Fit & Vaardig voor het digibord! Maar, hoeveel beweegimpact creëren wij hier eigenlijk mee?

De #beweegimpact berekenen wij aan de hand van het aantal actieve beweeglocaties, het aantal gespeelde spellen en de speelduur. Onze impact van 2023 hebben wij voor je in kaart gebracht in een jaarrapport. Bekijk hierboven de video of download hieronder gratis de infographic met feiten en cijfers!

Benieuwd naar jouw beweegimpact?

Als wij de beweegimpact voor een kinderopvang organisatie, basisschool of locatie berekenen, dan werken wij met zogenaamde QALY’s. We drukken het effect van beweging op de gezondheid van de kinderen dan uit in levensjaren en berekenen hiermee de sociaal-maatschappelijke waarde (€). Ben je benieuwd naar de impact van jouw organisatie, locatie of school? Neem dan contact met ons op, dan berekenen we deze voor je.

“QALY’s zijn Quality-Adjusted Life YearsDit is een generieke maat die iets zegt over de kwaliteit van leven. Bij Springlab gebruiken wij QALY’s om het effect en de gezondheidswinst van bewegen (spelend leren, bewegend leren, bewegend ontwikkelen) voor kinderen in uit te drukken.

Marloes van Gasteren

Tel. 06 – 18 27 99 29
marloes@springlab.nl

Marloes met blobs Springlab

Doe jij mee in 2024?

Help jij Springlab komend jaar bij het creëren en vergroten van beweegimpact? Klik dan hier om je aan te melden en doe mee!
Samen brengen wij de kinderen van jouw kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of basisschool in beweging!

Blog

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van bewegen en bewegend leren? En regelmatig inspiratie, tips en spellen ontvangen om ‘jouw’ kinderen in beweging te brengen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks een mail van ons met het laatste nieuws, blogs, tips, spellen en downloads. Helemaal gratis!
Meld je aan