Deel jouw dag slim in en bespaar tijd én energie!

12-04-2023

Voor alle juffen en meesters die tijd te kort komen: dé tip om jouw dag slim in te delen!

Druk, drukker, drukst

Het tekort aan leerkrachten en pedagogisch medewerkers houdt ons bezig. En het slechte nieuws is dat dit tekort de komende jaren waarschijnlijk alleen maar gaat toenemen. De druk neemt toe, ook voor het bewegingsonderwijs. Het slim (leren) indelen van jouw dag is daarom belangrijker dan ooit. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen!

Een gemiddelde schooldag is tot de nok toe gevuld met van alles en nog wat. Er moeten rekensommen geoefend worden, de taalinstructie vraagt je aandacht en vanmiddag staat er nog een topografietoets gepland. Je bent druk met de lesvoorbereiding van het technisch lezen, hebt nog een jarige job en ondertussen hoopt het nakijkwerk zich verder op. Oh ja, vanavond heb je ook nog eens de rapportbesprekingen die je graag nog even met je duo-collega wilt voorbereiden. Conclusie: jouw dag zit ramvol en aan het einde ervan ben toch nog wat vergeten… bewegen!

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat sport en bewegen bijdraagt aan betere onderwijsresultaten. Ook vermindert het de kans op verzuim en uitval. Je leerlingen lekker in beweging brengen is dus van essentieel belang. Maar, in welke tijd?

Bij Springlab begrijpen wij als geen ander waar jij tegenaan loopt, daarom hebben wij er (met onze spellen) voor gezorgd dat jij – zonder dat het al te veel tijd kost – aan de slag kunt met bewegend leren. Gewoon met de digitale leermiddelen die jij al kent en gebruikt en met plezier voor de kinderen. Zo gaan kinderen met Springloop zelfstandig (buiten) aan de slag met het inoefenen van de taal- en rekenstof. En dat betekent dat jij weer tijd hebt voor die ene leerling of het nakijkwerk. Bewegend leren makkelijk gemaakt!

Jongetjes spelen Springloop bij zandbak schoolplein

Deel jouw dag slim in en breng kinderen in beweging!

Wij horen je denken: “Dat klinkt goed, maar hoe pas ik dit dan in mijn volle dagprogramma?”. Een drukke en volle werkdag vraagt vooral om optimalisatie van het klassenmanagement. Kijk nog eens goed naar jouw dagindeling; kan dit ook anders?

Springloop past bijvoorbeeld goed in een circuitje, omdat je de spellen met meerdere leerlingen tegelijkertijd kunt spelen. Stuur na de klassikale taal- of rekeninstructie de ene helft van de kinderen met een tablet naar buiten voor een rondje Springloop, terwijl je met de andere helft van de klas alvast begint aan de schrijfopdracht. Na minimaal 15 en maximaal 30 minuten (afhankelijk van hoe jij de app instelt) wissel je om en heeft de helft al hard gewerkt aan het inoefenen van de lesstof.

Wat dacht je van een instructie in kleine groepjes die daarna, om de beurt, starten met Springloop? Of een spel als extraatje of beloning, voor de leerlingen die hun werk al hebben afgerond? Opties genoeg om leren te combineren met bewegen. Binnen of buiten, waar de kinderen even ontladen en een frisse neus halen. En dat terwijl jij gewoon de lesmethode én jouw drukke programma volgt!

Wil je maandelijks (beweeg)tips en bewegend leren lessen of spelvarianten ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

twee meisjes scannen tablet Springloop

Energie voor (een) tien

Hebben we je ervan overtuigd dat bewegend leren, ondanks jouw drukke schema, past binnen jouw dag, maar maak je je nog wél een beetje zorgen over de drukte van de kinderen in jouw groep of klas? Bij Springlab weten we zeker dat de kinderen laaiend enthousiast worden. Dat ‘rennen en scannen’ zorgt natuurlijk voor een energieboost. Het voordeel daarvan is wél dat als de kinderen terugkeren in de klas, zij deze energie kwijt zijn en met rust en focus aan de slag kunnen met de lesstof, de volgende schooltaak of die topografie toets. En voor jou als leerkracht of PM’er betekent dat dan weer dat jij jouw (tijd en) energie bewaart voor al die andere to-do’s die nog op het lijstje staan!

Probeer het gratis!

Wil je Springloop gratis uitproberen? Vul dan het onderstaande formulier in om de print ’n play proefversie aan te vragen.

Heb je een vraag over Springloop? Wil jij bewegend leren graag toepassen, maar weet je niet zo goed hoe? Of in welke tijd? Neem dan contact op met Ben, onze bewegend leren adviseur. Hij vertelt je graag meer! Je kunt hem bereiken via:

Blog

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van bewegen en bewegend leren? En regelmatig inspiratie, tips en spellen ontvangen om ‘jouw’ kinderen in beweging te brengen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks een mail van ons met het laatste nieuws, blogs, tips, spellen en downloads. Helemaal gratis!
Meld je aan