Springlab | De interactieve Beweegvloer

De Beweegvloer

Bewegend en spelend leren op een interactieve vloer
De Springlab Beweegvloer

De voordelen voor jou

Kinderen spelen op beweegvloer en zijn actief, voordelen bewegend leren
smiley voordelen voor jou

Verantwoord mediagebruik

Met de Beweegvloer zet je nieuwe media op een gezonde en pedagogisch verantwoorde manier in. Maak jouw KDV zonder moeite toekomstproof!

Voordelen Beweegvloer kinderopvang

Draag bij aan gezonde kinderen

Door de Beweegvloer in te zetten draag je bij aan een wereld waarin bewegen de norm wordt in plaats van een uitzondering!

smiley voordelen voor jou

Bespaar tijd

De Beweegvloer is dé oplossing om meer te bewegen op het KDV, omdat kinderen zonder voorbereiding zelfstandig kunnen spelen.

Icon bespaar tijd voordelen voor jou kinderopvang

Geschikt voor VVE

De spellen op de Beweegvloer zijn gemaakt op basis van de VVE ontwikkeldoelen, waaronder de spellen met de bekende Uk & Puk!

Genoeg voordelen dus, maar de aanschaf van een Beweegvloer is best een grote investering. Daarom snappen we dat je deze eerst even in actie wilt zien. Plan hier een gratis (virtuele) demo in!

Samen creëren wij beweegimpact met

Innovatieve technologie

Springlab is een sociale onderneming die behoort tot één van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Kinderen groeien op in een wereld vol technologie. Door gebruik van digitale media thuis en digitale leermiddelen op de opvang en op school, zitten kinderen steeds meer en vaker. En wij zetten juist die technologie op een verantwoorde manier in om kinderen in beweging te krijgen.

Dat is slechts één van de redenen waarom al meer dan 500 kinderdagverblijven en scholen zoals Humankind, Hoi Pipeloi en DAK Kindercentra hun kinderen in beweging brengen met de Springlab Beweegvloer. Zo creëren we samen (nog meer) beweegimpact!

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je ook meedoen? Klik dan hier om de prijzen van de Beweegvloer te bekijken of plan onderaan deze pagina een telefonische kennismaking in met onze bewegend leren adviseur Vincent. Hij helpt je graag!

De interactieve beweegvloer van Springlab, pakket
Karen Strengers van DAK Kindercentra over de Springlab Beweegvloer voor peuters en kleuters

Wat zeggen onze klanten?

"De Springlab Beweegvloer is uniek in zijn soort. 'Er is geen ander spel of materiaal wat zowel de motorische als de cognitieve ontwikkeling zoveel stimuleert."
 

Karen Strengers
Directrice DAK kindercentra
Zij gingen u voor

Een greep uit onze klanten:

Kinderen actief op de beweegvloer
Onze Beweegvloer zorgt voor

Meer beweging

Wist je dat ruim de helft (50%) van de kinderen in Nederland te weinig beweegt? Bij peuters is dat zelfs een schokkende 80%! Om het effect van de Springlab Beweegvloer te meten, heeft de Haagse Hogeschool met bewegingssensoren onderzocht, hoeveel kinderen bewegen met de aanwezigheid van een Beweegvloer op een kinderdagverblijf of school. De belangrijkste bevindingen waren:

 

 • Van de gemeten activiteiten blijkt de Springlab Beweegvloer de meest intensieve activiteit.
 • Één uur op de Beweegvloer staat gelijk aan 40% van de dagelijkse beweegnorm (en dan hebben we onze andere oplossingen nog niet eens in dit onderzoek meegenomen).
En dat zorgt weer voor

Gezonde en blije kinderen!

We kunnen dus zeggen dat bewegend leren een effectieve manier is om kinderen meer te laten bewegen. De interactieve vloer is dan ook speciaal ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en de kinderen zelf. Het is een echte beleving voor de kinderen! De educatieve games dragen bij aan een gezonde ontwikkeling voor kinderen. Ze worden gestimuleerd op cognitief en motorisch vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Daarnaast krijgen ze een een beter begrip van de wereld om zich heen. Ben je benieuwd naar de spellen en hoe deze aansluiten op de leer- en ontwikkeldoelen? Klik dan hier om de leerdoelenwaaier te bekijken.

De vaste beweegvloer van Springlab
Voor welke optie kies jij?

De vaste versie

De vaste Springlab Beweegvloer is al een aantal jaar een begrip in de kinderopvang en in het basisonderwijs. Gebruik je hem niet? Dan staat hij ook niet in de weg. Onze jongens komen langs om de alles voor je te installeren en geven je direct een uitleg. Daarna zet je hem aan en kun je direct beginnen met bewegend leren!

Of de mobiele variant?

De mobiele Springlab Beweegvloer staat ook wel bekend als ‘de Giraffe’. Deze gemakkelijk verrijdbare versie hoeft niet gemonteerd te worden, is inklapbaar en altijd direct klaar voor gebruik in iedere ruimte. Je rijd de mobiele Beweegvloer uit de kast, klapt de projector uit, rolt de mat uit, zet ‘m aan en gaan!

  De mobiele beweegvloer van Springlab in blob

  Vaste Beweegvloer met 1 jaar licentie

  Genoeg bewegend leren met onze vaste Beweegvloer én een licentie voor 1 jaar. Jij bent een:

  Inspirator

  Jij gelooft in bewegend leren en inspireert door te doen!

  Vaste Springlab Beweegvloer

  Installatie wordt verzorgd

  1 jaar licentie educatieve games

  Vaste Beweegvloer met 3 jaar licentie

  Jij kiest voor een vaste Beweegvloer met een licentie voor 3 jaar! Jij bent:

  Wereldverbeteraar

  Jij gaat voor de lange termijn en wilt bewegend leren toepassen voor ieder kind en binnen ieder thema

  Vaste Springlab Beweegvloer

  Installatie wordt verzorgd

  3 jaar licenties educatieve games

   

  Mobiele Beweegvloer met 1 jaar licentie

  Jij gelooft in bewegend leren, maar je hebt te weinig ruimte voor een vaste vloer. Jij bent een:

  Inspirator

  Jij bent flexibel, wil aan de slag en inspireert anderen om dat ook te doen!

  Mobiele Springlab Beweegvloer

  1 jaar licentie educatieve games

  Aflevering en instructie op locatie

   

  Mobiele Beweegvloer met 3 jaar licentie

  Jij bent er klaar voor! Je wilt bewegend en spelend leren toepassen en kiest voor de lange termijn. Je bent een:

  Wereldverbeteraar

  Je kiest voor de flexibiliteit van de mobiele versie, maar gaat all-in met het gebruik.

  Mobiele Springlab Beweegvloer

  3 jaar licenties educatieve games

  Aflevering en instructie op locatie

  Vraag hier je prijs aan

  Ben je benieuwd naar de kosten van de Springlab Beweegvloer? Laat dan hier je gegevens achter. Samen vinden wij de oplossing die bij jou, jouw locatie én je portemonnee past!

  Met het Springlab Beweegvloer startpakket kun je bewegend leren makkelijk, en het hele jaar door, toepassen. Wanneer je een Beweegvloer koopt heb je keuze uit een vaste of een verrijdbare beweegvloer en een licentie voor 1 of 3 jaar. Welke optie je ook kiest, het is altijd een investering die je snel hebt terugverdient. Naar de opvang of naar school gaan wordt zo namelijk een nieuwe belevenis en ‘jouw’ kinderen bewegen én leren ook nog eens meer, vaker en beter!

  Heb je vragen over de (vaste of mobiele) Beweegvloer? En wil je direct weten welke prijs hierbij hoort? Neem dan contact op:

  Foto van Ben van der Burg; Bewegend leren adviseur