Springlab | Bewegend leren voor kinderopvang en basisonderwijs Springlab | Bewegend leren voor kinderopvang en basisonderwijs

Wij zijn Springlab. Wij creëren beweegimpact.

Onderzoek toont aan dat de helft van de kinderen t/m 12 jaar in Nederland te weinig beweegt. Dit terwijl bewegen een (wetenschappelijk bewezen) groot positief effect heeft op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen, hun ontwikkeling en leerprestaties. Toch laten wij ‘onze’ kinderen steeds meer stilzitten, vaak achter een schermpje. Thuis, op de opvang én op school!

Onze missie is om de bewegingsarmoede onder kinderen te verminderen en kinderen (weer) in beweging te brengen. Minder zitten, meer bewegen! En om jou hierbij te helpen, delen we onze kennis en expertise, geven we advies en bieden we innovatieve oplossingen om de kinderen in de kinderopvang en het basisonderwijs in beweging te brengen. Binnen én buiten!

Wij zijn Springlab. Wij creëren beweegimpact. Doe jij mee? Lees hieronder hoe jij ‘jouw’ kinderen in beweging kunt brengen!

Spelen, bewegen en leren op de interactieve

Beweegvloer

De Springlab Beweegvloer maakt van elke vloer een interactieve belevingswereld voor kinderen. Kinderen in de kinderopvang en op school rekken, strekken en wringen zich in de meest uitdagende bochten tijdens het spelen van één van de bewegend leren spellen. Bewegend leren met hoge betrokkenheid, plezier en met de technologie van nu!

Rennen, springen en scannen met tablet app

Springloop

Springloop is de educatieve app waarmee iedere tablet wordt omgetoverd tot een bewegend leren spel. Er zijn verschillende spellen, waarmee de kinderen de lesstof al spelend en bewegend automatiseren. Naast taal en rekenen zijn ook andere lessen bewegend gemaakt. Springloop werkt heel eenvoudig: het enige wat je nodig hebt is een tablet, de app én de 15 stations!

Of bewegend leren met digibord app

Fit & Vaardig

Fit & Vaardig brengt bewegend leren naar jouw digibord met ruim 800+ bewegend leren lessen die je met één druk op de knop kan inzetten. Bij 2 jaar gebruik heeft Fit & Vaardig een wetenschappelijk bewezen leerwinst van 4 maanden! Welke methode je ook gebruikt, vervang het automatiseren door Fit & Vaardig en je bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook extra beweging toe aan de dag. Een win-win!

Wat zeggen klanten over ons

Het probleem

50% van de kinderen beweegt te weinig

Onderzoek toont aan dat bijna de helft van de kinderen t/m 12 jaar in Nederland te weinig beweegt. Bij peuters is dit zelfs een schokkende 80%. Dit terwijl bewegen een (wetenschappelijk bewezen) groot positief effect heeft op de fysieke én mentale gezondheid van kinderen en op hun leerprestaties. Toch laten wij onze kinderen steeds meer stilzitten, vaak achter een schermpje. Thuis én op school!

Jongetje bewegend leren met kleuren Springlab
De oplossing

Digitaal bewegend leren

De aantrekkingskracht van digitale media is enorm en bij Springlab zetten we juist die kracht in om kinderen in beweging te krijgen. Bewegend leren met de digitale leermiddelen van nu!

Ons doel is om alle kinderen op te laten groeien met bewegend leren. En om dat doel te halen, willen wij het voor iedereen in de kinderopvang en het onderwijs zo laagdrempelig mogelijk maken om bewegend leren in te zetten. Bewegend leren makkelijk gemaakt!

Inmiddels hebben zich al honderden kinderdagverblijven, BSO’s, IKC’s en basisscholen zich aangesloten. Samen brengen we dagelijks al vele duizenden kinderen in beweging. Doe jij mee?

Zij gingen je voor en creëren al beweegimpact!

Een greep uit onze klanten en partners

Interesse?

Heb je een vraag over Springlab? Of over de Beweegvloer, Springloop of Fit & Vaardig? Neem dan contact op met Ben. Hij vertelt je graag meer!

Ben van der Burg