webshop - nieuw - Springlab

Zet bewegend leren in met Springloop

Stimuleer de ontwikkeling van je leerlingen op een nieuwe manier.

Al 40+ leraren gingen je voor!

Koop Springloop 

Nu met 20%korting! 

Herken je dit?

– Je wilt bewegend leren wel toepassen, maar het is voor je gevoel lastig.
– De spellen die je online vindt, vragen om veel voorbereiding.
– De kinderen zijn gek van tablets, kaartspellen zien ze niet zo zitten.
En bovenal: door je drukke schema is bewegend leren op dit moment onmogelijk in te passen! Dan hebben wij de oplossing voor jou én je leerlingen.

Pas bewegend leren toe voor een betere en bredere ontwikkeling

Bewegend leren stimuleert de ontwikkeling van het kinderbrein op een andere en betere manier. Met Springloop verbeter je de concentratie, creativiteit, het probleemoplossend vermogen en geheugen van leerlingen. Door de beweging functioneert het brein optimaal en nemen kinderen de lesstof beter op.
Tel daar de magische aantrekkingskracht van tablets bij op en je hebt met Springloop dé oplossing gevonden. Kinderen spelen met tablets, gaan lekker naar buiten en leren sneller. Dat wil je als leerkracht!

Geen voorbereidingstijd: jij houdt tijd over!

Bij Springlab kennen we het leraarschap maar al te goed. De werkdruk ligt hoog, de schema’s zijn krap. Dat gaat vaak ten koste van het bewegend leren van de kinderen. Jij zit in de knel: kies je voor het buitenspelen of houd je ze in de klas om de lesstof door te nemen?
Dan is er ook nog de lange voorbereidingstijd van spellen die tot nu beschikbaar waren. Het uitleggen is ook geen pretje. Dat kan anders.
Springloop is daar het antwoord op: binnen 5 minuten zijn je leerlingen buiten aan het spelen en leren. Ons systeem kent geen voorbereidingstijd en is zowel zelfstandig als in groepjes te spelen.

Dit is wat jij krijgt:

– Harde plastic speelkaarten
– Twaalf digitale spellen
– Klittenband en touw
– Automatische updates
– Opbergrugzakje
En vrolijke leerlingen:

Springloop

Zo zet jij Springloop in:

1. Kies in de app met hoeveel tablets je speelt, hoelang en of je direct wilt beginnen. Later starten is ook mogelijk, ideaal om bewegend leren in te plannen in je dag.

Springloop

2. Kies of je de stations op wil laten hangen door leerlingen. Doe je dat? Dan hangen de kinderen de stations op tijdens het spelen en hoef je niets voor te bereiden.

Springloop

3. Koppel eventueel tablets aan elkaar en spelen maar!

Springloop

De voordelen van Springloop:

Meer zuurstof

Buiten en binnen

Lekker bewegen & leren in de buitenlucht. De kinderen krijgen veel zuurstof binnen. En als het te hard regent, dan kun je de stations ook binnen ophangen. 

Aan & gaan!

Gemak in je dag

De voorbereidingstijd voor Springloop is minimaal. Je zet de app aan, kiest de lesstof die je wilt oefenen en het spel begint!    

smiley voordelen voor jou
Meer plezier

De kracht van digitaal 

Welk kind is er niet gek van tablets? Die magische aantrekkingskracht gebruiken wij om kinderen lekker aan het bewegend leren te krijgen! 

Deze organisaties werken al met onze producten

SLO-leerdoelen en Springloop gaan hand in hand

Springloop is samen met verschillende onderwijsinstellingen én kleuteruniversiteit ontwikkeld. We hebben voor iedere leeftijdsgroep, van de kleuterklas tot en met groep 8, spellen klaarstaan die aansluiten op de grote blokken lesstof. Denk aan tafels en weetwoorden, daardoor zet je Springloop vaker in dan andere spellen.

Verklein ontwikkelingsachterstanden

Niet ieder kind leert even snel. Dat hoeven we jou niet uit te leggen. Om ontwikkelingsachterstanden te voorkomen hebben we wat slims bedacht: jij ziet de resultaten direct na afloop van het spel in.
Zo zie je wie er door kan met de lesstof en welke leerlingen extra begeleiding nodig hebben. En over die extra begeleiding hoef je je geen zorgen te maken; je groepeert kinderen met hetzelfde niveau in Springloop en laat ze samen extra oefenen. De vooruitgang van leerlingen bijhouden was nog nooit zo eenvoudig én leuk.
Bijkomend voordeel: kinderen leren samen met klasgenootjes die op hetzelfde niveau zitten en voelen zich zelfverzekerd.

Kies het startpakket dat bij jou past:

Wees er snel bij, de eerste 200 klanten krijgen 20% korting op het startpakket! 

Kleine school

Scholen tot 150 leerlingen

Dit startpakket is perfect voor een basisschool met minder dan 150 leerlingen. 

 320,00

Middelgrote school

Scholen van 150 tot 250 leerlingen

Ben jij een basisschool met 150 tot 250 leerlingen? Dan past dit startpakket goed bij jou.  

 520,00

Grote school

Scholen vanaf 250 leerlingen

Met dit startpakket kunnen meer dan 250 leerlingen met bewegend leren aan de slag!  

 720,00

Veelgestelde vragen 

Op welke tablet kan je Springloop spelen?

Om te testen of je Springloop op jouw tablet kan spelen dan kan je de Springloop app downloaden. Staat Springloop in de app/play store dan kan je Springloop erop spelen. Het spel is op vrijwel iedere tablet te spelen.

Hoeveel tablets heb je nodig om Springloop te spelen?

Het beste is om Springloop te spelen met één tablet per persoon. Werken jullie liever samen? Deel de tablet dan met twee kinderen voor het optimale resultaat.

Kost het tijd om Springloop voor te bereiden?

Er is geen voorbereidingstijd nodig om met Springloop te werken. Voordat een spel begint wordt het spel automatisch uitgelegd. De enige voorbereiding die nodig kan zijn, is om uit te kiezen welk onderwerp je wilt behandelen met de kinderen.

Voor welke leeftijd is Springloop gemaakt?

Springloop is speciaal gemaakt voor de hele basisschool! Dat betekent dat kinderen van de leeftijd 4 t/m 13 goed met Springloop kunnen leren en bewegen.