Fit & Vaardig van start in het nieuwe schooljaar

PO | 12-09-2023

Bewegend leren met het digibord

Het nieuwe schooljaar is nu écht begonnen! Alle regio’s in Nederland zijn inmiddels terug van hun welverdiende vakantie. De gouden weken zijn begonnen en de eerste lessen zijn gegeven. Het is geen verrassing dat bewegend leren ook dit schooljaar weer een hot-topic gaat zijn. Steeds meer leerkrachten beseffen dat zitten niet de enige manier is om te kunnen leren. Daarnaast is er ook steeds meer aandacht voor de voordelen van bewegend leren. Mocht je ze hebben gemist, we schreven er een tijdje geleden een blog over. Check ‘m hier!

Om op een makkelijke, laagdrempelige manier de voordelen van bewegend leren te ervaren, is in samenwerking met wetenschappers Fit & Vaardig ontwikkeld. Fit & Vaardig is een lesprogramma dat kinderen op de basisschool bewegend laat leren. Het programma combineert fysieke activiteit met taal- en rekenlessen voor groep 2 tot en met 7. Tijdens de lessen ligt de nadruk op het klassikaal automatiseren en herhalen van al bekende lesstof. Dit doe je samen met de hele klas!

Het programma draait gewoon in je browser en is speciaal voor het digibord gemaakt. En met meer dan 800 lessen en meer dan 87 unieke templates (ontwerp van de lessen) zijn de games lekker afwisselend.

[Foto] Kinderen steken doen met zijn allen mee met fit en vaardig in de klas

Dus, waarom Fit & Vaardig?

Freddie en Femke brengen de kinderen van jouw klas in beweging met ruim 800 actieve taal- en rekenlessen! Onderzoek toont namelijk aan dat:

  • Bewegend leren ervoor zorgt dat kinderen stofjes en nieuwe verbindingen in de hersenen aanmaken
  • Deze stofjes en verbindingen ervoor zorgen dat kinderen sneller leren én de lesstof beter onthouden
  • Kinderen, door actief bezig te zijn en lekker te bewegen, niet alleen fysiek maar ook mentaal fit blijven
Waarom fit en vaardig? Door te bewegen maken allerlei nieuwe verbindingen en stofjes aan. Deze stofjes zorgen ervoor dat je sneller leert. Daarnaast wordt en blijf je fit door te bewegen en leer je beter en preciezer bewegen.

Wil jij ook vliegend van start?

Speciaal voor het nieuwe schooljaar én een vliegende start met Fit & Vaardig hebben we een Fit & Vaardig van start checklist gemaakt. Zo ben je op en top voorbereid op een leuk, bewegend schooljaar! Download de checklist hier of vul het formulier in onderaan de pagina!

Nog niet bekend met Fit & Vaardig op school?

Wil je meer weten over Fit & Vaardig en bewegend leren op het digibord? Of wil je het gewoon een keertje uitproberen? Klik op de knop hieronder en maak een proefaccount aan!

Klik hier om een gratis proefaccount aan te maken

Download de gratis checklist

Heb je een vraag over Fit & Vaardig of het onderzoek? Neem dan contact op met Nina, onze educatief ontwikkelaar. Zij vertelt je graag meer! Je kunt haar bereiken via:

     085-104 68 80

 

     info@springlab.nl

Nina van As, educatief mastermind Springlab, met blobs
Blog

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van Springlab, bewegend leren, de Beweegvloer, Springloop en Fit & Vaardig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een e-mail update van ons!
Meld je aan