Rekengame - Springlab

Last Updated on maart 2, 2023 by Lynn

Rekenwereld

Getallenkoekjes bakken

Getallenkoekjes

Oma Wobbel bakt koekjes

Oma Wobbel bakt koekjes, maar weet niet meer zo goed welk koekje welk getal is. Skip en de kinderen helpen oma Wobbel om het juiste getal bij het juiste koekje te herkennen en benoemen. In verschillende niveaus leren kleuters de getallen van 1 tot en met 20. Dit is de eerste stap op weg naar het leren van een getallenreeks.

Inhoud

Wat leer je met de spellen in de rekenwereld?

Met deze spellen werken kinderen aan getalbegrip. Ze moeten oplossingsgericht te werk gaan en worden uitgedaagd samen te werken. Het voornaamste aanboddoel is het herkennen en lezen van getallen. Op de vloer verschijnt steeds een getalvorm. De kinderen moeten vertellen welk getal dit is en samen in de vorm gaan staan, zodat deze zich vult. Als dat lukt, verandert de vorm in een getallenkoekje.

Kinderen leren het herkennen en lezen van getallen in verschillende niveaus;

 • Getallen 0 t/m 5
 • Getallen 6 t/m 10
 • Getallen 0 t/m 10
 • Getallen 11 t/m 20
 • Getallen 0 t/m 20
 • Getallen 21 t/m 50
 • Getallen 0 t/m 50
 • Getallen 51 t/m 100
 • Getallen 0 t/m 100
 • Tientallen
Inhoud

Wat leer je met de spellen in de rekenwereld?

Met deze spellen werken kinderen aan getalbegrip. Ze moeten oplossingsgericht te werk gaan en worden uitgedaagd samen te werken. Het voornaamste aanboddoel is het herkennen en lezen van getallen. Op de vloer verschijnt steeds een getalvorm. De kinderen moeten vertellen welk getal dit is en samen in de vorm gaan staan, zodat deze zich vult. Als dat lukt, verandert de vorm in een getallenkoekje.

Kinderen leren het herkennen en lezen van getallen in verschillende niveaus;

 • Getallen 0 t/m 5
 • Getallen 6 t/m 10
 • Getallen 0 t/m 10
 • Getallen 11 t/m 20
 • Getallen 0 t/m 20
 • Getallen 21 t/m 50
 • Getallen 0 t/m 50
 • Getallen 51 t/m 100
 • Getallen 0 t/m 100
 • Tientallen
Gameplay

Vullen van getallen

De kinderen moeten met hun lichaam grote getalvormen op de vloer zien te vullen. Ze gaan samen in de vorm staan, zitten, rollen of kruipen. Ze stampen er met hun voeten op of leggen hun handen erin. Kinderen moeten oplossingsgericht te werk gaan en zelf ontdekken wat het beste werkt. Wanneer de vorm voldoende gevuld is, verandert het in een heerlijk getallenkoekje. Soms krijgen de kinderen ook te maken met de mini-Wobbels die Oma’s lekkere koekjes op willen eten. De kinderen moeten deze kleine koekjesmonsters zo snel mogelijk wegjagen!

Het spel beweegt mee met het tempo wat de kinderen aankunnen. Het tempo gaat langzaam omhoog wanneer het goed gaat. Gaat het te snel, dan gaat het tempo weer omlaag.