Staatssecretaris Mona Keijzer erkent belang bewegend leren - Springlab

Last Updated on maart 16, 2022 by Marloes

Staatssecretaris Mona Keijzer erkent belang bewegend leren 

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, bracht gisteren een werkbezoek aan de Topsector Creatieve Industrie in de Westergasfabriek in Amsterdam. Hierbij nam zij onder andere een aandachtig kijkje bij het Springlab Peuterpakket.

Doel van het bezoek was om een kijkje in de keuken te krijgen van de creatieve industrie in Nederland. Een tiental bedrijven op het gebied van serious gaming en duurzaamheid waren aanwezig om hun innovatieve product en visie te presenteren. Ook Springlab was uitgenodigd om onze beweegvloer te presenteren en in gesprek te gaan over het belang van bewegend leren in het onderwijs.

De staatssecretaris nam ruim de tijd voor ons product en speelde een aantal games op onze beweegvloer. Ze onderschreef het belang van bewegend leren en noemde het een zeer geslaagd bezoek. We zijn blij dat we ons verhaal mochten doen, want het is ontzettend belangrijk dat ook de politiek het belang van bewegend leren inziet. Voor ons gevoel begint het in ieder geval steeds meer te leven, ook in politiek Den Haag!

 

 

Geschreven door
Geschreven door

Marloes

Deel dit artikel
Meest recente artikelen
Onze beweegimpact in 2022

Onze beweegimpact in 2022

Onze beweegimpact in 2022 De beweegimpact van 2022 Springlab heeft de impact op bewegen en bewegend leren in het afgelopen jaar voor je in kaart gebracht. Download hieronder gratis de infographic met alle feiten & cijfers van onze beweegimpact in 2022.  Beweeg jij...

Bewegend leren in coronaperiode

Bewegend leren in coronaperiode

Bewegend leren in coronaperiode Beweegvloer moet basisschoolleerlingen bewegend aan het leren krijgen Amsterdam, 15 juni 2020 - Digitaal onderwijs is door de corona crisis niet meer weg te denken uit het onderwijs. Echter, langdurig zitten achter een scherm is...

Laat peuters niet zitten!

Laat peuters niet zitten!

Laat peuters niet zitten! Recent onderzoek door studenten van De Haagse Hogeschool wijst uit dat peuters op Nederlandse kinderdagverblijven veel te weinig lichaamsbeweging krijgen. De beweegnorm is internationaal vastgesteld op minimaal 2 uur actief en 1 uur intensief...

Meer lezen

Relevante artikelen

5 misverstanden over bewegend leren

5 misverstanden over bewegend leren

5 misverstanden over bewegend leren Het moge duidelijk zijn dat wij ontzettend enthousiast zijn over bewegend leren. Het liefst zien we het vandaag nog toegepast worden in het onderwijs. Maar we weten ook: grote veranderingen kosten tijd en leiden tot veel weerstand....

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou vandaag wél lukt om de klas bewegend te laten leren! Wist je dat bijna de helft van de kinderen tussen 4 en 12 jaar in Nederland te weinig beweegt? Tijd om daar verandering in te brengen. Tijd?! Dat is het 'm nou juist, want als pedagogisch medewerker of...