Eerste Springlab Peuterpakket feestelijk gelanceerd - Springlab

Last Updated on april 13, 2022 by Marloes

Eerste Springlab Peuterpakket feestelijk gelanceerd

Stilzitten is het nieuwe roken. Volgens de WHO is een passieve levensstijl inmiddels een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Adviesrapporten, petities en onderzoeken haalden de media, maar échte oplossingen bleven uit. Tot nu. Na twee jaar intensieve ontwikkeling hebben we 12 november 2019 bij kinderdagverblijf De Hooiman in Rotterdam het eerste Springlab Peuterpakket gelanceerd om bewegend leren de norm te maken.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dat doen we echter minder en minder. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een passieve levensstijl inmiddels een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Dat begint al in het onderwijs. Kinderen brengen daar 1000 van hun 3000 wakkere uren zittend door. Dit moet én kan anders!

Inmiddels twee jaar geleden namen we daarom het heft in eigen hand om kinderen in hun leeromgeving letterlijk in beweging te brengen. Samen met een groot netwerk van partners – onder andere de grootste gemeenten (G4), marktleiders in de kinderopvang, uitgevers, pedagogisch experts, wetenschappers – hebben we gebouwd aan een plan om bewegen en leren vanaf peuteronderwijs samen te voegen: bewegend leren.

Het eerste tastbare product van deze samenwerking is het Springlab Peuterpakket voor de kinderopvang – een combinatie van een interactieve technologie en educatieve games. Een compleet nieuwe leerervaring voor peuters! Wij willen het probleem grondig bij de wortels aanpakken. Daarom beginnen we bij de allerjongsten en werken we van peuters naar kleuters, het basisonderwijs en uiteindelijk het voortgezet onderwijs. Zo groeien we met de kinderen mee.

Op kinderdagverblijf De Hooiman werd gisteren het allereerste Springlab Peuterpakket feestelijk in gebruik genomen. Sacha Ausems, voorzitter van de raad van bestuur van Humankind (voorheen: Kinderopvang Humanitas) waar deze peutergroep onder valt: “Bewegen is niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid, het geeft kinderen ook zelfvertrouwen, verbetert hun zelfbeeld, stimuleert sociale interactie en zorgt voor een betere opname van de lesstof. Wij vinden beweging zeer belangrijk voor de optimale ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en zijn er trots op dat het eerste Springlab Peuterpakket op een van onze locaties wordt geïntroduceerd.”

Geschreven door
Geschreven door

Marloes

Deel dit artikel
Meest recente artikelen
Vier de herfst met DoenKids & Springlab

Vier de herfst met DoenKids & Springlab

Vier de herfst met DoenKids en de Springloop beweeggames!Springloop beweegspellen voor de herfstvakantie Springlab heeft, als onderdeel van het activiteitenprogramma voor de herfstvakantie van DoenKids, twee beweeggames voor Springloop ontwikkelt. BSO's die...

Meer lezen

Relevante artikelen

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou vandaag wél lukt om de klas bewegend te laten leren! Wist je dat bijna de helft van de kinderen tussen 4 en 12 jaar in Nederland te weinig beweegt? Tijd om daar verandering in te brengen. Tijd?! Dat is het 'm nou juist, want als pedagogisch medewerker of...