De bouwstenen van bewegend leren - Springlab

Last Updated on maart 17, 2022 by Marloes

De bouwstenen van bewegend leren 

Wij vinden het toekomstbeeld van bewegend leren ontzettend mooi en inspirerend. En wij vermoeden dat jij het daar als lezer van deze blog mee eens bent. Maar hoe denken we daar precies te komen? Daarvoor hebben we een zogenaamd ‘inhoudelijk framework’ ontworpen als richtlijn en houvast. Volgens ons zijn dit dé bouwstenen om bewegend leren van de grond te krijgen.

Het onderstaande framework hebben we samen met onze enthousiaste partners ontworpen. Vele onderwijskundigen, pedagogisch medewerkers, organisaties, experts én peuters dachten met ons mee. Al deze waardevolle input vanuit vele verschillende invalshoeken hebben uiteindelijk geleid tot dit framework. Het bovenste deel van het framework is breed toepasbaar, terwijl het onderste deel speciaal gericht is op peuters. 

Wij van Springlab gebruiken het framework bij het ontwerpen van spellen voor op een interactieve beweegvloer waarmee peuters kunnen spelen, bewegen én leren tegelijkertijd. We hopen dat het framework ook waardevol en bruikbaar is voor andere organisaties die bezig zijn met de ontwikkeling van bewegend leren.

Heb jij tips, verbeteringen of aanvullingen voor het framework? Dat horen we graag! Alle kennis, meningen en ervaringen zijn welkom. Neem contact met ons op.

Geschreven door
Geschreven door

Marloes

Deel dit artikel
Meest recente artikelen
Onze beweegimpact in 2022

Onze beweegimpact in 2022

Onze beweegimpact in 2022 De beweegimpact van 2022 Springlab heeft de impact op bewegen en bewegend leren in het afgelopen jaar voor je in kaart gebracht. Download hieronder gratis de infographic met alle feiten & cijfers van onze beweegimpact in 2022.  Beweeg jij...

Bewegend leren in coronaperiode

Bewegend leren in coronaperiode

Bewegend leren in coronaperiode Beweegvloer moet basisschoolleerlingen bewegend aan het leren krijgen Amsterdam, 15 juni 2020 - Digitaal onderwijs is door de corona crisis niet meer weg te denken uit het onderwijs. Echter, langdurig zitten achter een scherm is...

Laat peuters niet zitten!

Laat peuters niet zitten!

Laat peuters niet zitten! Recent onderzoek door studenten van De Haagse Hogeschool wijst uit dat peuters op Nederlandse kinderdagverblijven veel te weinig lichaamsbeweging krijgen. De beweegnorm is internationaal vastgesteld op minimaal 2 uur actief en 1 uur intensief...

Meer lezen

Relevante artikelen

5 misverstanden over bewegend leren

5 misverstanden over bewegend leren

5 misverstanden over bewegend leren Het moge duidelijk zijn dat wij ontzettend enthousiast zijn over bewegend leren. Het liefst zien we het vandaag nog toegepast worden in het onderwijs. Maar we weten ook: grote veranderingen kosten tijd en leiden tot veel weerstand....

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou vandaag wél lukt om de klas bewegend te laten leren! Wist je dat bijna de helft van de kinderen tussen 4 en 12 jaar in Nederland te weinig beweegt? Tijd om daar verandering in te brengen. Tijd?! Dat is het 'm nou juist, want als pedagogisch medewerker of...