Minister van Onderwijs zegt JA tegen bewegend leren - Springlab

Last Updated on maart 17, 2022 by Marloes

Minister van Onderwijs zegt JA tegen bewegend leren 

Bij Springlab vinden we het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ideeën, technologieën en start-ups. Daarom ging chief Jan-Paul graag in op de uitnodiging om langs te komen bij het event Startup24. En hij ging met een doel: een kort interview over bewegend leren met de kersverse minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven. En dat is gelukt! Een heel kort interview dan…

Bent u bekend met bewegend leren?
Ja, ik ken het concept. Het schijnt goed te zijn voor de leerprestaties.

Dat klopt, wij mensen zijn niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Dat is niet meer van deze tijd. Ons lichaam is slechts een vervoersmiddel om onze hersenen mee de klas in te brengen.
Daar ben ik het helemaal mee eens, de hele dag stilzitten is niet meer van deze tijd. Er zijn kinderen die prima veel kunnen zitten, maar een groot deel van de kinderen heeft hier veel moeite mee. Voor hen zou het heel goed zijn om bewegend leren toe te passen. Dan komen deze kinderen veel beter tot hun recht!

De minister had duidelijk een strakke planning en moest snel door, maar Jan-Paul wist haar nog net te strikken voor een foto om zo haar support te tonen voor bewegend leren. En op dat moment bleek maar weer eens hoe aanstekelijk bewegend leren is: zelfs Prins Constantijn kwam snel aanvliegen om ook zijn steun te betuigen!

Door de drukbezette agenda van de minister konden we helaas geen uitgebreider interview afnemen, maar het was ontzettend gaaf om te horen dat ze:

  • al bekend was met bewegend leren;
  • positief is over bewegend leren;
  • en zelfs op de foto wilde om bewegend leren te supporten!

Met zelfs de steun van de minister van Onderwijs kan het niet meer misgaan, toch? 😉

Geschreven door
Geschreven door

Marloes

Deel dit artikel
Meest recente artikelen
Onze beweegimpact in 2022

Onze beweegimpact in 2022

Onze beweegimpact in 2022 De beweegimpact van 2022 Springlab heeft de impact op bewegen en bewegend leren in het afgelopen jaar voor je in kaart gebracht. Download hieronder gratis de infographic met alle feiten & cijfers van onze beweegimpact in 2022.  Beweeg jij...

Bewegend leren in coronaperiode

Bewegend leren in coronaperiode

Bewegend leren in coronaperiode Beweegvloer moet basisschoolleerlingen bewegend aan het leren krijgen Amsterdam, 15 juni 2020 - Digitaal onderwijs is door de corona crisis niet meer weg te denken uit het onderwijs. Echter, langdurig zitten achter een scherm is...

Laat peuters niet zitten!

Laat peuters niet zitten!

Laat peuters niet zitten! Recent onderzoek door studenten van De Haagse Hogeschool wijst uit dat peuters op Nederlandse kinderdagverblijven veel te weinig lichaamsbeweging krijgen. De beweegnorm is internationaal vastgesteld op minimaal 2 uur actief en 1 uur intensief...

Meer lezen

Relevante artikelen

5 misverstanden over bewegend leren

5 misverstanden over bewegend leren

5 misverstanden over bewegend leren Het moge duidelijk zijn dat wij ontzettend enthousiast zijn over bewegend leren. Het liefst zien we het vandaag nog toegepast worden in het onderwijs. Maar we weten ook: grote veranderingen kosten tijd en leiden tot veel weerstand....

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou vandaag wél lukt om de klas bewegend te laten leren! Wist je dat bijna de helft van de kinderen tussen 4 en 12 jaar in Nederland te weinig beweegt? Tijd om daar verandering in te brengen. Tijd?! Dat is het 'm nou juist, want als pedagogisch medewerker of...