Minister van Onderwijs zegt JA tegen bewegend leren - Springlab

Last Updated on maart 17, 2022 by Marloes

Minister van Onderwijs zegt JA tegen bewegend leren 

Bij Springlab vinden we het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ideeën, technologieën en start-ups. Daarom ging chief Jan-Paul graag in op de uitnodiging om langs te komen bij het event Startup24. En hij ging met een doel: een kort interview over bewegend leren met de kersverse minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven. En dat is gelukt! Een heel kort interview dan…

Bent u bekend met bewegend leren?
Ja, ik ken het concept. Het schijnt goed te zijn voor de leerprestaties.

Dat klopt, wij mensen zijn niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Dat is niet meer van deze tijd. Ons lichaam is slechts een vervoersmiddel om onze hersenen mee de klas in te brengen.
Daar ben ik het helemaal mee eens, de hele dag stilzitten is niet meer van deze tijd. Er zijn kinderen die prima veel kunnen zitten, maar een groot deel van de kinderen heeft hier veel moeite mee. Voor hen zou het heel goed zijn om bewegend leren toe te passen. Dan komen deze kinderen veel beter tot hun recht!

De minister had duidelijk een strakke planning en moest snel door, maar Jan-Paul wist haar nog net te strikken voor een foto om zo haar support te tonen voor bewegend leren. En op dat moment bleek maar weer eens hoe aanstekelijk bewegend leren is: zelfs Prins Constantijn kwam snel aanvliegen om ook zijn steun te betuigen!

Door de drukbezette agenda van de minister konden we helaas geen uitgebreider interview afnemen, maar het was ontzettend gaaf om te horen dat ze:

  • al bekend was met bewegend leren;
  • positief is over bewegend leren;
  • en zelfs op de foto wilde om bewegend leren te supporten!

Met zelfs de steun van de minister van Onderwijs kan het niet meer misgaan, toch? 😉

Geschreven door
Geschreven door

Marloes

Deel dit artikel
Meest recente artikelen
Fit & Vaardig van start in het nieuwe schooljaar

Fit & Vaardig van start in het nieuwe schooljaar

Fit & Vaardig van start Met bewegend leren in het nieuwe schooljaar!Fit & Vaardig van start in het nieuwe schooljaar! Het nieuwe schooljaar is nu écht begonnen! Alle regio’s in Nederland zijn inmiddels terug van hun welverdiende vakantie. De gouden weken zijn...

Zi-za-zomer op de Beweegvloer

Zi-za-zomer op de Beweegvloer

Zomer in Nederland, maar dat betekent echt niet altijd dat de zon schijnt. Regenachtige dag? Dan biedt de Beweegvloer van Springlab uitkomst!

Meer lezen

Relevante artikelen

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou wél lukt om jouw klas bewegend te laten leren

Hoe het jou vandaag wél lukt om de klas bewegend te laten leren! Wist je dat bijna de helft van de kinderen tussen 4 en 12 jaar in Nederland te weinig beweegt? Tijd om daar verandering in te brengen. Tijd?! Dat is het 'm nou juist, want als pedagogisch medewerker of...

Fit & Vaardig van start in het nieuwe schooljaar

Fit & Vaardig van start in het nieuwe schooljaar

Fit & Vaardig van start Met bewegend leren in het nieuwe schooljaar!Fit & Vaardig van start in het nieuwe schooljaar! Het nieuwe schooljaar is nu écht begonnen! Alle regio’s in Nederland zijn inmiddels terug van hun welverdiende vakantie. De gouden weken zijn...