Fit & Vaardig
op de IPON 2024

splash

Bewegend leren op het digibord

Fit & Vaardig

Jij hebt onze stand op de IPON bezocht op 28 & 29 februari 2024. Als het goed is heb je Fit & Vaardig daar al in actie gezien of zelfs een demolesje uitgeprobeerd, leuk! Hieronder vertellen we je nog wat meer over de digibord app voor het basisonderwijs. Daarnaast kan je hieronder een gratis proefaccount activeren en profiteer je tot en met 31 maart van 25% korting (3 maanden gratis) op een Fit & Vaardig premium jaarlicentie voor jouw hele school!

Fit & Vaardig is het leukste actieve lesprogramma voor het basisonderwijs. De app brengt bewegend leren naar het digibord van jouw klaslokaal! In het programma zitten ruim 800 actieve taal- en rekenlessen voor groep 1 t/m 8 (en het SBO) die je met één klik op het bord kunt aanzetten. Freddie en Femke stellen een vraag en geven het goede voorbeeld. De kinderen geven antwoord door te bewegen. Welke lesmethode je ook gebruikt, vervang het inoefenen en automatiseren door Fit & Vaardig en je bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook extra beweging toe aan de dag. Bewegend leren in de puurste vorm!

Wil je Fit & Vaardig uitproberen op het digibord van jouw klaslokaal? Klik dan hieronder om jouw gratis proefaccount te activeren. Je krijgt dan 60 dagen gratis toegang tot de app en alle 800 actieve lessen!

Activeer jouw gratis proefaccount

Wetenschappelijk bewezen

Leerwinst

Bewegen en leren tegelijkertijd. Of dat werkt? Jazeker. Schoolprestaties worden beter door fysieke en actieve lessen. Dat is het resultaat van het onderzoek ‘Fit & Vaardig op school’. Eerder al wees een Amerikaans project uit dat een dergelijk beweegprogramma tot positieve resultaten op reken- en taalvaardigheden leidt. Vergeleken met gewone lessen hebben fysiek actieve reken- en taallessen opvallende voordelen. Door meer aandacht en concentratie zijn de kinderen beter bij de les. Uit eerder onderzoek blijkt dat de aanpak op langere termijn leidt tot een betere doorbloeding van de hersenen, de aanmaak van nieuwe zenuwcellen en het ontstaan van meer verbindingen tussen de zenuwcellen. Bovendien is de ‘motorische informatie’ een extra informatiebron, die het leren stimuleert.

Gedurende een tweejarige experimentele studie is onderzocht wat de effecten van ‘Fit & Vaardig op school’ op schoolprestaties en fitheid van leerlingen zijn. Hiervoor zijn groepen 4 en 5 van twaalf basisscholen in Noord-Nederland willekeurig ingedeeld in een interventie- en een controlegroep. De kinderen in de interventiegroep volgden twee schooljaren lang, drie keer per week, de Fit & Vaardig-lessen. De leerlingen in de controlegroep deden mee aan het reguliere taal- en rekenonderwijs. Er werd aangetoond dat de leerlingen meteen na een Fit & Vaardig-les meer aandacht voor hun taak hadden dan na een reguliere les. Lees hier alles over het onderzoek (Mullender-Wijnsma et al., 2015).

Naar het onderzoek
Schaf Fit & Vaardig aan met..
Gezonde School subsidie

Van maandag 4 maart tot en met maandag 15 april 2024 is het weer mogelijk om het ondersteuningsaanbod voor de Gezonde School (schooljaar 2024-2025) aan te vragen. Dit Gezonde School aanbod is bedoeld voor alle basisscholen die een gezonde leefstijl voor de leerlingen vanzelfsprekend willen maken. Onderdeel hiervan is een subsidie van €3.000,- per school (locatie). Dit geldbedrag mag worden besteed aan de inzet en aanschaf van activiteiten en programma’s. Fit & Vaardig is zo’n erkend leefstijlprogramma. En dit betekent dat je deze bewegend leren digibord app kosteloos kunt aanschaffen vanuit deze subsidie!

Springlab heeft daarom een Fit & Vaardig ‘Gezonde School’ pakket samengesteld. Ben je al een Gezonde School en wil je dit pakket bestellen? Of wil je graag een Gezonde School worden en wil je dat wij je hierbij helpen? Klik hieronder om meer te lezen en het pakket te bekijken/bestellen.

Bekijk het Gezonde School pakket

Profiteer t/m 31 maart van korting!

Bestel Fit & Vaardig

Fit & Vaardig account en licentie, premium school of proefversie

Proefaccount

60 dagen gratis

Hoe fijn zou het zijn, om direct vanaf het digibord in jouw klaslokaal aan de slag te gaan met bewegend leren? Met Fit & Vaardig kan het! Met de proefversie van de digibord app kan je 60 dagen kennis maken met Freddie & Femke én de ruim 800 (!) actieve taal- en rekenlessen gratis uitproberen. Maak hier jouw proefaccount aan en ontdek zelf hoe leuk, goed en eenvoudig Fit & Vaardig werkt!
Fit & Vaardig account en licentie, premium school of proefversie
742,50 normaal €990,-

Premium account

1 jaar licentie

Met het Fit & Vaardig premium (school)account kan de hele school aan de slag met bewegend leren. Gewoon in het klaslokaal! De app werkt plug ’n play vanaf het digibord, zodat jij direct kunt starten en zonder voorbereidingstijd aan de slag kunt. Er zijn ruim 800 (!) actieve taal- en rekenlessen beschikbaar voor groep 1 t/m 8. Met een premium account krijg je toegang tot alle lessen, kan je onbeperkt groepen aanmaken en toegang geven aan al je collega's en zelfs ouders van leerlingen. Heb je ons op de IPON bezocht? Dan profiteer je t/m 31 maart 2024 van 25% korting. Plaats hier jouw bestelling!
Fit & Vaardig account en licentie, premium school of proefversie
3000 op aanvraag

Gezonde school

3 jaar licentie(s)

Speciaal voor het Gezonde School ondersteuningsaanbod hebben wij een Fit & Vaardig ‘Gezonde School’ pakket a €3.000,- samengesteld. Met de subsidie kan je dit pakket kosteloos aanschaffen. Met dit pakket krijg je 3 jaar lang toegang tot de Fit & Vaardig digibord app (per school/locatie) met alle 800 (!) actieve taal- en rekenlessen. Je kunt onbeperkt groepen/klassen aanmaken en toegang geven aan al je collega's (en zelfs ouders van leerlingen)! Moet je de subsidie nog aanvragen en kan je wel wat hulp gebruiken? Dien ook dan je aanvraag in, dan helpen wij je hierbij!