Active Working Challenge

Hoe krijgen we werknemers uit hun stoel? 

Samen een product of dienst ontwikkelen waarmee we werknemers met een zittend beroep stimuleren om elk half uur in beweging te komen

3 miljoen Nederlanders hebben een zittend beroep. Gemiddeld brengen volwassen 6,6 uur per dag zittend door. Maar langdurig zitten kan dodelijk zijn. Het vergroot het risico op het krijgen van depressie, diabetes type ll en zelfs hart- en vaatziekten. Onderzoek toont aan dat je de risico’s van langdurig zitten niet kunt compenseren door buiten het werk om meer te bewegen. Om de risico’s van langdurig zitten te voorkomen, zou je minimaal elk half uur het zitten met enige minuten moeten onderbreken.

SpringLab en het Nederlands instituut voor sport en bewegen willen werknemers en werkgevers in beweging krijgen. Daarom organiseren wij de ‘Active Working Challenge’. Samen met geïnteresseerden willen we een duurzame innovatie ontwikkelen die werknemers en werkgevers verleidt elk half uur uit hun stoel te komen.

Ben jij iemand die zich herkent in het probleem, een echte ondernemer, een creatieveling met verrassende oplossingen of wil je graag aan een maatschappelijke uitdaging werken?

Klik hieronder op “hoe werkt het” om te lezen hoe je mee kan helpen of klik op “lees de briefing” om meer te lezen over het vraagstuk. Dan kun je ons helpen door inspiratie, kennis en ideeën te delen via onze website of door aan onze inspirerende brainstorm sessies deel te nemen.

Account registreren

Gebruikersnaam mag alleen bestaan uit kleine letters.

Typ je wachtwoord nogmaals in

Gebruikersinfo

Social

Link naar Facebook profiel

Link naar Linkedin profiel. VB: http://nl.linkedin.com/in/jouwnaam

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen.

Gebruik mijn facebook profielfoto als profielfoto voor deze website.

* = verplicht

×

Log in